Kondis1602_640.jpg


KONDIS-årgang 2016
KONDIS-arkivet  (Kondis-innhold siden 1999, mange smakebiter)
Bli Kondis-medlem! Les 10 kondisjonerte blader hvert år.

 

Synøve Brox har som løper blomstra seint. Men til gjengjeld har hun midt i 50-åra prestert tider som mange ungdommer sliter med. Eller hva skal en si til 18.22 på 5 km, 37.19 på 10 km og 1.23.44 på halvmaraton - oppnådd det året hun fylte 56? 

I Kondis får vi vite blant annet  hva som motiverer henne, hvordan hun legger opp treninga og hvordan det gikk til da hun møtte han som det siste halvannet året har vært hennes kjæreste, Jack Waitz. 

Mye yngre, men minst like ambisiøs er Fredrik Riseth som har gull fra sprinten i junior-VM i langrenn og som også har starta godt i sin første sesong som seniorløper.  

– Ambisjonen er å ta steget opp på verdens beste landslag og bli en av verdens beste skiløpere. Det er helt klart en drøm å kunne leve av idretten og få reise verden rundt for å konkurrere, forteller den skiglade 20-åringen til Kondis. 

Vi møter også svenske Markus Torgeby som måtte flytte ut i skogen og i fire år leve helt enkelt i en lavvo for å finne roa og meninga med både løpinga og livet. Nå har han skrevet bok, "Løperens hjerte", der han forteller åpenhjertig om sine erfaringer og opplevelser. 

I Kondis nr. 2 settes søkelyset på sammenhengen mellom vekt og prestasjon - og hva en overdreven vektfokusering kan føre til i form av spiseforstyrrelser og sykdom. I kostholdstemaet ser vi også på om det kan ha noe for seg å venne kroppen til å forbrenne fett på trening for dermed å kunne prestere enda bedre når den får tilført godt med karbohydrater i lange konkurranser. 

Kondis har som vanlig gjennomført utstyrstester. Sykkelsesongen nærmer seg, og tøy for kalde vårdager er testa, og det samme er de nye digitale vektene til Garmin og Polar. 

Denne utgaven av Kondis inneholder også Skiveteranen som et eget 24-siders skibilag. Her er intervju med allestedsnærværende speaker, Jens Aas, reportasje fra veteran-VM i Voukatti i Finland og Vasaloppet i Kina pluss mye mer. 

På Norge Rundt-sidene i Kondis blir du kjent med løp og løpere fra hele fedrelandet, og i tillegg finnes masse småstoff, faste spalter og overraskelser. Ekspertpanelet svarer på det leserne måtte lure på, og det er bare å sende inn ditt spørsmål til en av ekspertene på e-post til Kondis og få svar i neste nummer av bladet. Leserne inviteres også til å sende inn sitt fotoblinkskudd. Kanskje vil det komme på trykk over to sider i det faste oppslaget "Kondis-bildet". Finn det gode motivet, still inn kameraet og send bildet til Kondis

I alt inneholder Kondis nr. 2 hele 96 sider med flotte bilder og inspirerende lesestoff. Er du ikke allerede medlem, så har du en god grunn til å bli det! 

I år vil også Kondis bli å få kjøpt i Narvesen, og ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et større utvalg kiosker. 

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!

 

SMAKEBITER fra Kondis nr. 2 - 2016:

Innholdsfortegnelse:

Innhold_Kondis_2_2016.png

Korleis_komma_i_gang_Kondis1602.png

Ønsker mer utetrening

OEnsker_mer_utetrening_Kondis1602.png

 

​LES HELE ARTIKKELEN på pdf

 

Skiveteranen1602_640.jpg

KONDIS-årgang 2016
KONDIS-arkivet  (Kondis-innhold siden 1999, mange smakebiter)
Bli Kondis-medlem! Les 10 kondisjonerte blader hvert år.