HER får du hele innholdsfortegnelsen og smakebiter fra siste nummeret.

Dette skrev redaktør Runar Gilberg om siste nummer:

Bladredaktør Runar Gilberg presenterer Kondisblad nr.1 2015:

Kondis1501_350.jpgSondre Nordstad Moen kom i fjor veldig sterkt tilbake etter to år med skade i forfoten og tilhørende operasjoner. Han løp så bra at han ble kåret til årets norske langdistanseløper, og i intervjuet får vi høre om både den lange vegen tilbake til toppen og hvilke mål han har satt seg for framtida. Vi møter også Sondres søster, Kristine Nordstad Moen, som opplevde at hun kom nærmere bror sin i løpet av skadeperioden. 

I dette nummeret møter vi også to bergensere som virkelig har markert seg i mosjonsmiljøet i mange, mange år. Hans-Jacob Berntsen fullførte i desember sitt maratonløp nummer 300 og vil nå gå over til halvmaraton. Morten Hauso mottok sin Jernmannstatuett nummer 25, og han har på ingen måte tenkt å gi seg verken som utøver eller arrangør i det mangfoldige bergensmiljøet. 

Treningsstoff er det mye av også i dette Kondis-nummeret. Eirik Haugsnes fortsetter sin serie om fjelløping, og denne gangen er temaet hvordan en kan trene både effektivt og trygt i vinterfjellet. 

Langrennstrener Lydia Weydahl gir sine beste råd om hvordan en kan få treffe med formen når turrennene står for døra. Hun er opptatt av både den fysiske og den mentale biten og mener mange har mye å hente på å tenke riktig og finne sitt optimale spenningsnivå. 

Personlig trener Linda Cedell presenterer sju effektive styrkeøvelser for langrennsløpere. Øvelsene er så enkle at du kan gjøre dem heime i stua eller i garasjen. 

Som vanlig har også Kondis sjekka nyheter på utstyrsfronten, og i dette nummeret finner du en grundig omtale av Garmins nye multisportklokke, 920XT. Også årets nye skøyteski er satt under lupen, og Kondis har og testa hvilke energibarer og geler det er som fungerer best på lange turer og renn i kulda. 

Årests første nummer av Kondis inneholder også denne gangen et 24-siders bilag der løpsåret 2014 oppsummeres. Her presenteres årets beste norske langdistanseløpere for både seniorer, juniorer og veteraner, og du finner også statistikker på de fleste distansene fra 5 km til 24-timersløp. Ta en titt - meget mulig finner du deg sjøl på en eller flere av listene. 

I tillegg kommer småstoff, faste spalter og overraskelser. Til sammen blir det 88 sider med spennende lesning. Er du ikke allerede medlem, er det bare å bli det. Da vil du ikke bare få ti årlige nummer av Kondis, men også bidra til å støtte det arbeidet Kondis gjør for å legge til rette for kondisjonsidrett i Norge.