O-Festivalen er norsk orientering flaggskip og blir i år arrangert av Fossum IF. Det blir en helg med tre o-løp: Sprint på Fornebu og lang- og mellomdistanse fra Skytterkollen i Bærumsmarka.

Fredag kveld ble første løp avviklet, sprintløp på den gamle flyplassen på Fornebu. Her var løypene lagt rundt hovedkontorene til noen av de største tungvekterne i norsk næringsliv: Equinor (Statoil), Telenor og Aker. Om det ikke på forhånd var av det mest o-teknisk krevende terrenget ble det stor fart, noe som ga løperne utfordinger.

I damens eliteklasse ble det seier til Anne Johanne Lind Nørbech,  Nydalen, som vant med 8 sek margin til Andrine Benjaminsen, Lillomarka, mens Kristin L Johanssen, Varegg ble nr 3, 59 sek bak vinneren.

I herrenes eliteklasse ble det seier til Karl Fremstad, Tyrving med 12 sek margin til Jon Aukrust Osmoen, Nydalen. Her fulgte .Tobia Pezzati, Tampereen Pyrinto på 3. plass ytterliger 2 sek bak.