Onsdagstempo 
I Time på Rogaland har start ved Sandtangen v/brua. Det er barneløp på en snau kilometer mens de voksne kan velge mellom henholdsvis 2,35 km 5 km og 9,75 km.
 
Det er GRATIS deltakelse og grunnen er følgende:
Med den nye lisensordningen til Norges Friidrettsforbund ville startkontingenten på kr.20 gått direkte til Friidrettsforbundet.
 
Nå  blir det gratis startkontingent. Etter løpet kan en kjøpe saft som koster 20 kr.

Det er tredje onsdag på rad løpet arrangeres og det blir også løp 23.april, mens det  uka etterpå arrangeres torsdag 1.mai. Dertter blir det løp hver onsdag t.o.m. 11. juni.
 
Karusellen hadde sitt aller første løp onsdag 24.april i fjor.

Mer om Onsdagstempo hos Bryne FIK.

onsdagtempo_grinda_5km_loeypekart.png
 5 km-løypa i ONSDAGSTEMPO

onsdagstempo_gunnarsberget_loeypekart_9km.png
9,75 km-løypa i ONSDAGSTEMPO

start_ungt_IMG_1070.jpgStart forrige onsdag i Sognsvann Rundt Medsols hvor startnummer glimrer med sitt fravær. Foto: Espen Ringom

Sognsvann Rundt Medsols
er ikke tilsluttet Friidrettsforbundet og det skal dermed heller ikke kreves inn lisens. Løpet har heller ingen startkontingent og ville dermed uansett vært fritatt lisens. Det en betaler for er tidtakerbrikken.

Løypa går rundt Sognsvann hvor en kan løpe en eller flere runder. Distansen er 3258 meter på en runde. En kan løpe så mange runder en vil så lenge en er i mål til kl.19:00 En behøver heller ikke bestemme på forhånd hvor mange runder en vil løpe. Underlaget er i all hovedsak mjukt med 200m asfalt helt i begynnelsen.

Arrangøren anbefaler på det sterkeste nye til å forhåndspåmelde seg på nettet, noe en kan gjøre frem til kl.15:00 i dag.  Løpet arrangeres hver onsdag f.o.m. april t.o.m. oktober inklusiv helligdager og i fellesferien. 

Hjemmeside for Sognsvann Rundt Medsols Påmeldingsside for løpet.

Les om de to første løpene i år her:  SRM 378   SRM 379

DETTE ER LISENSSAKEN
  • Norges Friidretts Ting vedtok 16. mars 2013 å innføre lisens i mosjonsløp arrangert av friidrettsklubber.
  • Deltakere som er medlem av en friidrettsklubb, tilbys å løse årslisens. Alle andre deltakere må betale engangslisens for hvert løp de stiller i.
  • Engangslisenser skal betales samtidig med startkontingenten, og arrangøren er forpliktet til å foreta lisenssjekk av de som hevder de har betalt årslisens.
  • Barn på 12 år eller yngre har gratis lisens.
  • Tinget vedtok følgende satser for lisensen: Årslisens på 375 kroner alternativt engangslisens på 25 % av startkontingenten, begrenset oppad til 100 kroner (forslaget var 150 kroner). Engangslisensen for stafetter skal være 10 kroner per deltaker og maksimalt 150 kroner.
  • Etter massiv motstand mot lisensen fra blant annet Kondis, ble toppsatsene for lisens redusert til 50 kroner, videre ble lisenssatsen gjort trappevis istedenfor å være en prosentvis del av startavgifta.
  • Per i dag er prisene for engangslisens på 20 kroner om startkontingenten er under 100 kroner, 30 kroner for startkontingenter mellom 100 og 250 kroner, 40 kroner for kontingenter mellom 250 og 400 kroner, og 50 kroner for løp med startkontingent på over 400 kroner.
  • Ordningen med lisens tredde i kraft fra 2014.

    Du kan lese mer om Lisenssaken på kondis.no som har fulgt saken her