Selv om vinteren hadde gjort et lite comeback med en del snøvær dagene før, så skremte det ikke alle tøffingene i NECON Vinterkarusell. Løypen var heller ikke så verst, bortsett fra en del is inn på Fana Stadion. Det krevde full konsentrasjon ved start og mål, men det så det ut til at alle de 946 løperne klarte ganske bra.

Det var også denne gang Margunn Bye Tøsdal og Erlend Nymark Jensen som kom seg raskest igjennom 10-km løypen. Erlend hadde en veldig bra tid ned på 33-tallet i den krevende løypen.

Komplett resultatliste for det 5 løpet i NECON Vinterkarusell

IMG_8254_640.jpgMargunn Bye Tøsdal og Adele Henriksen på premiepallen på 10 km. På tredje plass kom Kaja Theis.

10 km kvinner

IMG_8250_640.jpgDe tre beste herrene i 10 km-løypen: I midten vinner Erlend Nymark Jensen, sammen med Vetle Bergsvik Thorn og Sondre Øvre-Helland.

10 km menn

De tre beste kvinner på 5 km: I midten Åshild Danielsen Kvamme sammen med Tonje Aashem Nymark (til venstre) og Terese Andersen.

5 km kvinner

5 km menn

IMG_8137_640.jpgDet blir ganske folksomt inne på stadion når nærmere 1000 løpere skal til start, selv med puljestart.

IMG_8102_640.jpgFørste start i 10 km-puljen går ut.

IMG_8108_640.jpgSå er det bare å starte klokkene og løpe ut.

IMG_8121_640.jpgNina Anfinsen er i gang med sin 5 km.

IMG_8124_640.jpgKnut Olav Engen skal gjennom 10 km-løypen.

IMG_8125_640.jpgJan Håkon Holgernes er også i gang med sitt løp.

IMG_8144_640.jpgJens Larsen Åstveit og Daniel Einarsen er først ut stadion i sin pulje, og de blir til slutt nummer 1 og 2 på 5 km.

IMG_8145_640.jpgLike bak følger Clayton Alves. Han tar til slutt tredjeplassen.

IMG_8151_640.jpgTorstein Hamre, Andreas Steine og Sverre Andreas Næss.

IMG_8180_640.jpgUt fra stadion er det bare å konsentrere seg om å ikke skli i de isete partiene. Klarer man i tillegg å smile til fotografen, så har man full kontroll, slik som Serine Henriksen.

IMG_8182_640.jpgBeathe Engelsen Andal og Atle Engelsen.

IMG_8199_640.jpgHildegunn Fadnes og Dorthea Rolland Jacobsen har også full kontroll.

IMG_8220_640.jpgLuka Rokne er godt i gang.

IMG_8200_640.jpgArthur Lillefosse kan ta det på rutinen med løpskaruseller.

IMG_8202_640.jpgSiri Djurhus.

IMG_8204_640.jpgNils Are Klubben løper inn til en andreplass i klasse M70+.

Det var en del is på selve banen. Geir Sjursen fikk fjernet noe av den før start.

IMG_8266_640.jpgIkke helt ideelt underlag, men det så ut til at det gikk greit.

IMG_8236_640.jpgInne på banen venter væsketilførsel i form av Taffelvann på boks.

IMG_8276_640.jpgJan-Erik Steen har kommet seg tilbake til stadion og kommer inn gjennom gangtunnellen til banen. Han er snart i mål nå.

IMG_8279_640.jpgTidligere toppsvømmer Maren Johannesen oppdager at hun har sin egen lille heiagjeng inne på stadion. Slikt hjelper på humøret.

IMG_8261_640.jpgDet er drikke til alle. Det er ingen grunn til å bli dehydrert.

IMG_8256_640.jpgBirger Rye kan glede seg over å ha kommet i mål etter et flott løp.

IMG_8258_640.jpgDen gode følelsen etter løpet: Kirsti Kvanes-Larsen, Jenny Luneng og Marita Sørbø.

Minimum 5 av 8 løp kvalifiserer til medalje. Søstrene Linda Sæterlid og Ina Aas har til sammen løpt 100 km så langt. De fikk  "tjuvstarte" medaljeutdelingen. Fra og med neste løp deles det ut medalje til dem som har løpt minimum 5 løp. Dette skjer på samme sted som startnummerne hentes.

Begge skryter fælt av arrangementet som de mener er blitt mye bedre det siste året og titter på årets medalje som de syntes var kjempeflott. God stemning både før og etter løpet der speaker Erik Hanøy gjør en kjempejobb. Det var storesøster Ina som "lurte" med Linda på karusellen.I dag var det lillesøster som krysset mållinjen først.

Kondisreportasjer tidligere løp

Kondisreportasje løp 1 2. november 2015Rekordmange løp Vinterkarusellen i Bergen
Kondisreportasje løp 2 23. november:   Vinterkarusell med puljestart og løpsglede
Kondisreportasje løp 3, 14. desember: Førjulsstemning i Necon Vinterkarusell
Kondisreportasje løp 4, 11. januar 2016: Vinterkarusellen med David Bowie - lydspor