Det er altså landeveisritt som blir hurdølingens nye satsning sammen med Lillehammer Cykleklubb, et overraskende, men spennende sceneskifte for Sindre.

Det er over 12 år siden Kondis skrev om løperen Sindre første gang:
Kjempeløp av Sindre Buraas i Furumomila 

Med sitt skyhøye oksygenopptak satser Buraas på motbakkene. Som tidligere juniorverdensmester i motbakkeløp tror han at det er i stigningene han kan hevde seg. O2-opptaket er rundt 100, noe av det høyeste som er målt av en utøver i Norge. Med sine 183 centimeter på strømpelesten og ca 60 kilo i vekt, har han gode fysiske forutsetninger til å lykkes på sykkelen.

- Uten drømmer og hårete mål er det ikke vits i å holde på. I mine villeste drømmer tenker jeg jo at jeg kan være med å kjempe på klatreetapper i noen av de største rittene, Giro d'Italia, eller Tour de France, sa Sindre til TV2.

Les hele saken på TV2: Sindre Buraas bytter fra løping til sykkel
Også Dagbladet har slått opp saken i dag: Tidligere verdensmester i motbakkeløp vil nå bli syklist

 

"Men å se Sindre i sykkelritt - DEN så jeg ikke komme"

Bjørn Hytjanstorp ante nok ikke hva som var på gang da han la ut dette bildet og teksten på facebook sommeren 2016:
 

Bjørn Hytjanstorp sitt bilde.Kongerittet - Øyangen, lørdag 13. august 2016 (foto: Bjørn Hytjanstiorp).


Han har løpt 5000 meter på 13.11.96. Han har løpt 10 km på 28.41, og i Moskva-VM i 2013 løp han i finalen på 5000 meter. Så sent som i juni i år deltok han i EM i friidrett, men det store målet for sesongen, OL i Rio, måtte han se fra sofaen hjemme i Norge. Det vil si; jeg tror neppe Sindre Buraas (27) sitter så mye i sofaen, i hvert fall ikke så lenge av gangen. Og - når hurdølingen er ferdig med målene for en løpssesong, kan han finne på å delta på alt fra små, lokale motbakkeløp til å påta seg harejobber for kompiser i f. eks. halvmaratonløp. 

Men å se Sindre i sykkelritt - DEN så jeg ikke komme. Men da undertegnede tok bilder under Kongerittet (lørdag 13. august 2016) dukket nemlig Sindre Buraas opp - med sykkel, med klikkpedaler, med startnummer og i et forrykende tempo! Sindre imponerte nemlig voldsomt med tanke på at dette absolutt ikke er "hans idrett". 

For la oss se litt på hva Sindre presterte i dette rittet. Vinnertiden i eliteklassen var 2.01.10 (Eirik Bruland). Sindre kom inn på 2.04.20, dvs. 3.10 bak totalvinneren. Ser vi på hele konkurransen under ett (både elite og mosjon) ble Sindre nummer 35 av totalt 1129 deltagere. Og her må vi legge til at dette var første gang Sindre deltok i et sykkelritt på over 12 år! Antall sykkelturer blir det heller ikke mange av. I løpet av 2016 har han foreløpig kun 15 turer, og turene er jo stort sett for å avlaste slitne løpebein (les: restitusjonsøkter). 

Selv syntes Sindre det gikk veldig greit - lenge.
- Jeg hadde bra trøkk i beina den første halvannen timen, men så ble det litt tyngre. Jeg føler meg jo absolutt ikke i form - det har jo løpingen vist, og dette er jo noe annet enn Diamond League. Men jeg er greit fornøyd med rittet - alt tatt i betraktning.