Heming Leira (55) har vært medlem av Kondis siden 1983 og startet i 1998 opp kondis.no. Før det hadde han jobbet 23 år i Postverket. Leira er initiativtaker til Sognsvann Rundt Medsols, Motbakkeløpene i Maridalsalpene og Øyakarusellen. Som løper har han notert resultater på alt fra 100 m til maraton hvor bestetiden er 2.34.24


Kan energien du legger ned i treninga brukes bedre?

Vignett-kondiskommentaren.jpgVeldedighetsløping
Det er snart ikke et løp du ikke kan støtte på en eller annen måte i utlandet og hjemme.
Hvis du søker på “running for a good cause.” på Google vil du bl.a. finne at i England og Wales er det 160 000 veldedige organisasjoner å støtte.
Aktiv mot Kreft og Right to play er noen av de mest brukte på idrettsarrangementer i Norge.

Nedlagt energi på treningsstudio hvor blir det av den?
Hva med all den energi og kroner som legges ned i alle treningsstudioene i Norge?
Kan ønske om å bidra til en bedre verden og  pengene og energien du legger ned i et treningsstudio kombineres på en annen måte?

GoodGym bruk av all energien til glede for andre
Det var det filmskaperen Ivor Gomley tenkte da han skapte The Good Gym sommeren 2009.
Tanken slo ham da han løp over med en utgave av The Sun til sin eks-bokser venn.
I sin frustrasjon over  treningssentrenes “bortsløsing med energi og menneskelig potensiale”, var tanken hans å skape et fellesskap av frivillige som kunne kanalisere energien til å gjøre noe sosialt bra for nabolaget. Dermed var GoodGym skapt.

I en video fra 2010  på BBC ser vi et eksempel på hvordan det fungerer. Den gang var det 30 mennesker som hadde knyttet seg til organisasjonen.

I 2011 var de blitt 60 medlemmer, alle mellom 25 og 35. Når statistikken til “Age UK” forteller at 300 000 eldre mennesker kan gå en hel måned uten å snakke med slektninger eller naboer kan en se at det er et behov for besøk.

Du kan være helt ny som løper , eller ha mål om å sette pers på maraton. Alle er velkomne til å bidra til å gjøre noe bra i sitt nabolag. Samtidig har de proffe trenere så i tillegg til å bidra til samfunnet vil du få god hjelp til å nå dine mål.

Møt GoodGym på parkløp i London
Er man i London kan en komme i kontakt med GoodGym bl.a. ved å delta i deres ParkRun Tour. 27.juni arrangerer de sitt 7.de løp i den andre sesongen i Gladstone kloka 08:45. Etter løpet går en på kafe for forkost og te og en kan bli kjent med gruppa.


PEKERE:
GoodGym  Hjemmeside
GoodGym  Facebook
BBC          Video