Foreningen Schjongsløpene, inviterte store og små til løpsfest på Schjongslunden i Hønefoss. Og det
ble en god fest. 341 løpere deltok i kvalitetsløpet Schjongsfemmer'n. I tillegg så var det en stor flokk med barn som deltok i barneløpene over 600 meter for de minste, og 1.700 meter for de noe større. Det ble mange smil både i og langs løypa.

Øystein og Hanne Mette vant

I kvinneklassen var det Hanne Mette Sande fra SK Vidar som løp fortest. Hun fullførte den kontrollmålte løypa på tiden 17:30, og vant med forholdsvis god margin ned til neste kvinne som ble Ida Marie Dahl fra Ringerike FIK med tiden 18:26. Marginen ned til den siste pallplassen var ikke så stor. Der fulgte nemmelig søster Ingeborg Dahl som også løper for Ringerike FIK. Hun løp inn på bronseplassen med tiden 18:31.

I herreklassen tok Øystein Mørk fra SK Kraft ledelsen fra start sammen med Ronny Losoa fra Modum Fik. Men når status skulle gjøres opp på den meget så idylliske stien langs elva opp målstrekke, var det Øystein Mørk som hadde mest kraft. Han løp i mål som seiersherre med tiden 15:42, og Ronny fulgt like bak på sølvplass med tiden 15:49. Tredjeplassen gikk til den lokale brannmannen Stian Håkonsen som løp i mål bare noen få sekunder bak tredjeplassen med tiden 15:55.

Mange sterke prestasjoner

I tillegg til alle pallplassene, var det også mange andre som leverte svært gode prestasjoner under årets utgave av Schjongsfemmer'n. Særlig gøy var det å se alle barna som imponerte. Det var flere foreldre som måtte tørke både en og to tårer fra øyekroken etter å heiet frem sine barn.

Startnummer 34 - Hanne Mette Sande løp inn til seier med tiden 17:30

Ida_2plass_schjongsfemmern2015.jpgIda Marie Dahl fra Ringerike FIK løper i mål til andreplass. Søsteren Ingeborg, som skimtes i bakgrunnen, løp inn til tredjeplass.
starten_schjongsfemmern2015.jpgStartfeltet etter ca. 350 meter
ystein_Mørk_vinner_schjonsfemmern_2015.jpgØystein Mørk fra SK Kraft løper inn som dagens raskeste løper