HEAD Energy Sommerkarusell var kommet til sitt andre løp i årets løpsserie og det deltok 333 løpere i alle aldre. Det var gode  løpsforhold, med en liten regnbyge på slutten.

De aller raskeste blant herrene var løpere som vi kjenner som vinnere fra tidligere karuselløp. På 10 km var det Sondre Øvre-Helland som vant, men ikke fullt så suverent som sist, denne gangen var Henrik Angermund halvminuttet bak. I 5-km løypen var Marius Sørli på plass igjen etter at han vant samtlige 5-km-løp i årets Vinterkarusell. Han deltok ikke i det første løpet i sommerens karusell.

I kvinnenes 10-km var det Andrea Boutera fra Gular som kom først i mål foran en kjenning fra premiepallen i tidligere løp, Tine Alfstad Olsen. På tredjeplass kom en annen Gular-løper, Kathrine Rørtveit.

Andrea Boutera kan fortelle at hun er en tidligere skiskytter som har begynt å studere i Bergen og har begynt med løping litt sånn på gøy:

– Jeg synes det er artig og gøy å slenge seg med når man har anledning.  Og selv om Gular kanskje er kjent som en klubb for baneløpere så er det rom for bredde der også.  Dette er tredje 5 km jeg løper og nå har jeg forbedret tiden med 59 sekunder fra i fjor, og det er jo bra.

– Fremover blir det litt gateløp og sånn. Jeg kan reklamere for Unionsmarathon på Rømskog, der jeg er fra. Der skal jeg løpe 10 km.

På kvinnenes 5 km var det Birgitta Husebye som tok seieren. Hun ble nummer to i det forrige løpet, og denne gangen gikk hun helt til topps. Riktignok manglet en konkurrent men hun løp også fortere denne gangen enn hun gjorde sist. Hun kan fortelle at hun trener mest for seg selv:

– Jeg løpt mest maraton og nå øver jeg på halvmaraton og 10 km. Jeg har drevet med roing tidligere så det er nok der jeg har kondisen fra.

Resultatliste Sommerkarusellen 2. løp

Premiepallen for kvinner 5 km: Tine Alfstad Olsen, Andrea Boutera, Kathrine Rørtveit.

10 541 Ida Marie Ersland Tryg K20-34 00:22:43

3J6A4982_1280.jpgMarius Sørli tok opp igjen praksisen fra årets Vinterkarusell med å vinne 5 km. Denne gangen også med ny personlig bestetid på 16:06, satt i et rent sololøp. Han skal debutere på 5000 meter bane i Världsungdomsspelen om halvannen uke. Hvis han der løper 40 - 50 sekunder raskere enn her så kan han komme inn blant de beste. Det blir i hvert fall hardere konkurranse.

10 82 Trond Vevle DNB M45-49 00:19:49

Vinneren av 10 km kvinner, Birgitta Husebye på vei over gressbanen i løpets første kilometer.

10 247 Johanna Haaland Loddefjordløperne K45-49 00:49:38

Sondre Øvre-Helland har allerede fått en luke til sine konkurrenter idet de løper ut fra Fana Stadion.