En løpegal mosjonist, Trond Kristensen, har sendt oss link og info om en populær løpsserie midt i det spanske ferieparadiset. Løpene foregår i tidsrommet 9. mars til 14. juni - og de fleste arrangeres like nord for Benidorm på den spanske Middelhavskysten.

Hjemmeside med løpskalender (på spansk)

- Dette er en serie hvor man melder seg på og løper med samme startnummer og chip, sier Trond, som forteller at det er totalt 1700 påmeldt på hele serien. - I tillegg kommer selvfølgelig de som velger ett og ett løp, sier han.

Løpsserien er ett samarbeid mellom ti lokale spanske småbyer, hvor man kan melde seg på samtlige løp, og da mottar startnummer og chip som brukes på samtlige løp.  Dette gjør jo alt veldig enkelt med tanke på at man kommer til sentrum av byene, parkerer bilen og er klar til å delta, Det er også mulig å melde seg på hvert enkelt løp, og jeg ser at det faktisk er noen hundre som velger dette!

I år er det 18 gang denne løpsserien blir gjennomført. - Det er stor prestisje i denne serien for klubbene som deltar, og resultatlistene. blir delt opp i aldersbestemte klasser, liste for hver klubb, og selvfølgelig klubbene mot hverandre, sier Trond. 

Dessuten noe vi ikke er bortskjemt med i Norge: Sentrumsgatene blir stengt, og arrangørklubbene står vakt sammen med det lokale politiet.

Trond_Kristensen2_340x510 (192x268).jpgArrangørene deler de ut vannflasker, for enten løpet starter klokka 18.00 lørdags kveld eller klokka 10.00 om søndags morgen kan det bli varmt underveis. Når man kommer imål, venter det pose med t-shirt, vann/sporsdrikk, og info. om fremtidige løp.

Bildet er fra i fjor da Trond Kristensen løp det 93 km lange spanske fjelløpet GR10 Extrem, se omtale på kondis.no