Bildet: Mari Brox smiler godt etter seieren i fjorårets KM og Lørenskog Halvmaraton (foto: Olav Engen)

Lørdag 26.oktober arrangeres første løp i Vinterkarusellen (5,9 + 21,1 km) på Romerike som også er KM Halvmaraton for Akershus og Oslo.

VINTERKARUSELLEN PÅ ROMERIKE
Løpet arrangeres fra Fjellsrud skole like ved riksvei 159, og deltagerne i Vinterkarusellen kan velge mellom Halvmaraton og kortvarianten på 5,9 kilometer.  Se innbydelsen her. Alle Vinterkaruselldeltagere på halvmaraton er også automatisk deltagere i Lørenskog Halvmaraton.

Løpet på Lørenskog er første av 10 løp i Vinterkarusellen. Hele lista over løp ser du i innbydelsen.

KM OG LØRENSKOG HALVMARARON
Halvmaraton er også KM for både Akershus Friidrettskrets og Oslo Friidrettskrets. Se innbydelsen her. For å telle med i KM må deltagerne være påmeldt for klubb tilsluttet NFIF.

Tradisjonelt løper ca halvparten av Vinterkaruselldeltagerne halvmaratonløypa, det kan bety 150-200 deltagere på halvmaraton i år når sene påmeldinger og etteranmeldingene er på plass.
 
RASK LØYPE
Halvmaraton ble i fjor flyttet til samme trasé som kortløypa, det betyr 4 lettløpte runder på ca 5 km i tillegg til distansen ut og inn fra skolen. Det blir tatt mellomtider etter hver runde. Se løypekart her

Rune Fenne vant overlegent med tiden 1:08:06 på fjorårets Lørenskog Halvmaraton. Mari Brox fra OSI vant klart i kvinneklassen med 1:25:54. Omtale fra fjorårets løp.

PÅMELDING
Se info i innbydelsene:
Vinterkarusellen på Romerike 2013-2014
Lørenskog Halvmaraton

- Det klart beste er å melde deg på før 20.oktober for å unngå etteranmeldingsgebyr, sier Gunnar Pedersen i arrangørklubben Lørenskog FIL som kommer med følgende påminnelse:  - Vi har nå tidtakning ved bruk av EMIT brikker. Dersom du har egen brikke fra f.eks. ABIK karusellen eller SRM må du huske å oppgi brikkenr. ved påmelding. Er du i tvil om din brikke kan brukes så ta kontakt. For de som skal delta i vinterkarusellen så er det mulighet til å kjøpe eller leie brikke, dette ordnes ved påmelding.

VÆR TIDLIG UTE VED ETTERANMELDING
Mange er sene med påmeldingen, og erfaringsmessig er trøkket stort og køen lang på etteranmelding løpsdagen.

Loerenskog_Halvmaraton_ny_640x458.jpg