Tesfayohannes Mesfin, Bodø FIK, imponerte alle med utrolige 21.01 i løypa opp de 583 høydemeter på 2,4 km – løyperekord i år og! I dameklassen vant Marte Monrad Hansen, Nordfols IL, med knallsterke 25.44, også det ny rekord i dameklassen.

Nytt av året var at starten ble permanent flyttet til «Låven» i Brennvika, hvor det er bedre fasiliteter, parkering og start på løypa, som dermed ble ca 400 m lengre. Løpet samlet mange deltakere fra både fjern og nær: 62 trimmere i alle aldere, og 52 i konkurranseklassene, var en liten økning fra i fjor.

Mange tilskuere fant veien opp og gjorde Skarbotn Opp til et riktig trivelig arrangement. Trimklassen startet to timer før konkurranseløperne og kunne demed heie dem i mål på Skaret. Litt tåke la ingen demper på stemningen. Heiaropene oppe fra Skaret hørtes helt ned til startområdet!

Premieutdelingen ble foretatt ved Skarbua, ei lita fjellhytte like ved mål, hvor det også ble servert gratis havresuppe og forfriskninger til stor glede for deltakerne. Utallige positive tilbakemeldinger fra fornøyde deltakerne gjorde arrangøren også sikre i troen på Skarbotn Opp er kommet for å bli. Arrangementet er stort løft for det lille idrettslaget.

27:08

De tre beste kvinnene totalt: Marte Monrad Hansen (til venstre) vant foran Juni Lund (midten) og Lisbeth Pedersen (til høyre).

Det var totalt 52 deltakere i konkurranseklassen pluss 62 trimmere uten tidtaking.

Marte Monrad Hansen kunne juble da hun passerte målstreken på 25.44 og ny løyperekord for kvinner.

21.01 på Tesfayohannes Mesfin var også ny løyperekord for herrer.

De tre beste i jenteklassen (13-18 år): Tone Spetalen (til venstre) vant foran Oda Arntsen (til høyre) og Ingrid Marie Bjerkenes Løvold (midten).

De tre beste i gutteklassen (13-18 år): Kristian Vatne (til venstre) vant foran Jonatan Scheldrupsen (midten) og Sivert Nordeng (til høyre).