Noen kondis.no reportasjer i 2016:
Allan Hovda og Katrin Elfberg vant Lofoten Triathlon Extreme​
Hallvard Schjølberg og Maria Nordfjäll vant Lofoten Ultra-Trail® 100 miles
Lofoten Ultraløperklubb arrangerte nytt Ribbemaraton

 

Triatlonbølge i nord

Under første gjennomføring av The Arctic Triple – Lofoten Triathlon i 2016 var det hele 30 startende fra den ferske klubben. Hovedvekten var på den olympiske distansen hvor mange gjorde sin første triatlon i et formidabelt vær. Klubben hadde også to startende på den ekstreme distansen og forventer enda flere på begge distanser i 2017.
 

Ronnie_Pedersen_Kristian_Nashoug (1065x799).jpgLeder i Lofoten Triathlonklubb, Ronnie Pedersen, sammen med Kristian Nashoug. Begge representerte klubben på Lofoten Triathlon Extreme i 2016. Foto: The Arctic Triple

- Vi tenkte allerede under etableringen av Lofoten Triathlonklubb på å etablere en multisportklubb, men vi var usikre på grunnlaget. Det er gledelig å oppleve at responsen overgår hva vi hadde turt å håpe på, sier Ronnie M. Pedersen, leder i Lofoten Triathlonklubb
 

Lofotingene liker å løpe langt

Gøran Rasmussen Åland er selv en engasjert ultraløper og står i spissen for Lofoten Ultraløperklubb som nå har samlet kreftene i fleridrettslaget.

- Vi ser at vi har mye å hente på å samarbeide og at mange av medlemmene har lyst til å være med på ulike løp. I tillegg er det veldig hyggelig å oppleve hvordan det skapes aktivitet over hele Lofoten som også gjør at vi blir kjent og knytter bånd på tvers av kommunegrenser, sier Gøran Rasmussen Åland.
 

Gøran_Rasmussen_Åland_100miles.jpgLeder i Lofoten Ultraløperklubb under Lofoten Ultra-Trail 100 Miles. Foto: Kai-Otto Melau

 

Skimo til Lofoten

Den siste brikken i klubben til nå er etableringen av en egen Skimo-gruppe. I Norge er miljøet rundt denne typen løp ennå under oppbygging, men klubben har stor tro på at Lofoten kan være med å brøyte opp for både nasjonal og internasjonal interesse.

- Lofoten Skimo tilbyr en helt unik løype som jeg tror vil trekke til seg både erfarne og nye utøvere innen sporten. I en rekke europeiske land er Skimo enten større enn eller på god vei til å ta over for blant annet langrennssporten, og jeg tror Lofoten sitter på en unik mulighet til å skape et godt miljø innen sporten, sier Frank Hagen, styremedlem Lofoten Triathlonklubb.
 

Skimo-illustrasjon (850x638).jpg
Foto: Rune Sjøstrand

 

Ønsker medlemmer fra hele regionen – og landet!

Leder Ronnie Pedersen er opptatt av å få frem at bredde og positive nettverk er sentralt for klubben. 

- Vi ønsker å være et tilbud for alle de som ikke favnes av andre klubber – de som synes det er moro å holde på med ulike idretter og på alle nivåer. For oss handler det om å skape en felles arena for mestring og å knytte bånd på tvers av hele regionen. Det er også mange som enten har et hjerte til Lofoten eller som er utflyttet som ønsker å være med i klubben og det setter vi stor pris på, sider Pedersen.

Klubben arrangerer for tiden ukentlige svømmetreninger og arrangerer i tillegg ulike treningssamlinger som er åpne for alle som vil ha ei aktiv helg i Lofoten.

- Følg oss på Facebook og ta gjerne kontakt,  avslutter en fornøyd leder.