Etter målgang gikk deltakerne smilende rundt i målområdet, kikket på utsikten, tok masse bilder, pratet med andre løpere og ville helst ikke ned igjen fra fjellet. Så flott var det der oppe på Dalsnibba.

Thorbjørn Ludvigsen, BFG Bergen kom til Geiranger for å prøve seg på løyperekorden som Hans Martin Gjedrem satte i 2009 med tiden 1.28.57.

Til tross for gode forhold i dag og ypperlig drahjelp fra Øyvind Heiberg Sundby, lykkes ikke Thorbjørn heilt. Vinnertiden blei 1.30.42. På andreplass kom Øyvind Heiberg Sundby, IK Tjalve med tiden 1.31.50. Derfra og ned til tredjeplass var det en tidsforskjell på nesten 10 minutt da Karl Rønnby, Enhøring IF fikk tiden 1.41.13

I kvinneklassen var det Ann Louise Coulter, Koll IL som seiret på tiden 2.00.45 foran Anne-Louise Izindre, Filipstad Friidrott med tiden 2.01.59. Nummer tre blei Tonje Brande, Ålesund FIK på tiden 2.03.27.

At fotballtrenere også kan springe motbakkeløp fikk vi bevis for i dag. Hovdtreneren i Hødd Lars Arne Nilsen sprang Nibbeløpet på 2.29.00. Hans assistenttrener Sindre Eid var hakket raskere og fikk notert tiden 2.22.40. Også Sindre sin kone, Arlen Eid fra Hødd, fullførte i fin stil på tiden 2.36.29.

Resultater finner du her

Les også artikkel om Nibberittet (sykkel)

Les om Frafjordtilfjell i Sunnmørsposten

Se mange instagrambilder og søk resultater på nettsida til arrangementet og se flere bilder av deltakerne her


Det var tvekampen mellom Thorbjørn Ludvigsen (179) og Øyvind Heiberg Sundby det var knytt størst spenning til i dagens motbakkeløp, og Øyvind ga seg ikke uten kamp. Som vi ser her så leder Øyvind Nibbeløpet 21 på dette tidspunktet, men Thorbjørn kom sterkt på slutten og vant med en margin på 1 minutt og 8 sekund (foto: Rebekka Haugrønning)


Men det første som skjedde i Geiranger lørdag formiddag var tidligstarten for Nibbeløpet 21. De startet en time før oss andre.


Så var det start i Nibbeløpet 5 der Kristian Nedregård, Spjelkavik og omegn FIK med startnummer 335 var raskest på tiden 16.58. Interessent å merke seg er også at startnummer 341 Iver Synstnes Hole, Åndalsnes IF heilt til venstre vant 12-årsklassen på tiden 18.12 og at startnummer 339 Håkon Stavik,  Ålesund FIK heilt til høyre vant 13-årsklassen på 17.40.


Det var fullt av folk i Geiranger sentrum denne dagen. Motorsykler og biler måtte dele veien med deltakere i Fjordtilfjell-arrangementa. Dessuten var det ankret opp to turistbåter i fjorden som også gjorde sitt til at Geiranger mangedoblet folketallet.


285 løpere stilte opp for å løpe Nibbeløpet. Det er flere år siden det har deltatt så mange (foto: Rebekka Haugrønning)


Tonje Brande (85) er i gang (foto: Rebekka Haugrønning)


Startnummer 257 er Mats Wilhelmsson. Nummer 252 er Hallstein Saunes som blei nr. 4 i kl. M45-49 år (foto: Rebekka Haugrønning)


Mari-Linn Indreeide Kvalsvik fra Herøy


Arja Erdal er også fra Herøy. Bak kommer Martin Hauge-Nilsen (158) og Arve Haugland (160) som begge fullførte 
Nibbedobbelen

 
Malvin Fremmerlid blir nummer tre i kl. M40-44 år (foto: Rebekka
Haugrønning)


Audun Skogen (254) blir tredjemann i kl. M45-49 år og Øystein Halvorsen (153) (foto: Rebekka Haugrønning)


Sven Nylund, Molde Olymp blei nummer to i kl. M40-44 år (foto: Rebekka
Haugrønning)


Øystein Halvorsen opplevde alle konkurranseløperes store mareritt. 
Han hadde glemt igjen joggeskoene hjemme. Men butikken var åpen
og Øystein var reddet (foto: Kondis)

 
Startnummer 183 er Nibbedobbelvinneren Jo Nordskar. Nummer 225 er Martin Mølsæter. Startnummer 261 er ikke Ivar Åsen eller Anders Hovden, men derimot Ivar Hovden.


Etter 16 km passerer vi Djupvasshytta og Djupvatnet (bildet) som har en dybde på 200 meter, leser vi.  (foto: Rebekka Haugrønning)


Tonje Brande nærmer seg toppen og legger beslag på tredjeplassen i kvinneklassen (foto: Rebekka 
Haugrønning)


Bernt Marius Rørstad


Beth Zirbes


Dirk Steins


Tyskeren Dirk Steins er kommet i mål og utrykker sin kjærlighet til løpet og til
turistbygden Geiranger


Råskinnet Geir Råheim slår syklisten Morten Giskås fra flate Vigra i spurten. Til Mortens forsvar er det å si
at det er lite med bakker på Vigra til å øve seg på


Håvard Haugli øyner endelig målseglet


Hans Joachim Katholing


Hans Jørgen Brusevold


Hans Konrad Haugland


Helge Reinholt, Treungen IL


Jan Åge Sundnes
 


Lars Arne Nilsen er hovedtrener i Hødd og fullfører her Nibbeløpet. Hødd spilte uagjort
mot ULL/KISA på søndag, så det blei ei brukbar helg for Lars Arne


Karin Vøllo


Norunn Stavø, Florø IL vinner klasse K55-59 år


Onar Huldal


Den siste kneiken opp til målseglet er utrolig seig


Paul Ivar Hatlebø Svendsen


Alle deltakerne i Nibbeløpet 21 blei hentet med buss oppe på toppen av Dalsnibba. Det går nemlig veg heilt opp. Ventetiden til bussene begynte å trille nedover igjen kunne foreks. brukes, som her, til å bygge varde på en av fjellnutene som omgir toppen. Eller de kunne bruke tiden på å shoppe i turistkiosken som er dukket opp det siste året


Thomas Kristoffersen 


Svein Otto Melheim


De tre beste herrene med premiesjekker. Fra venstre Øyvind Heiberg Sundby, Thorbjørn Ludvigsen og Karl Rønnby (foto: Rebekka Haugrønning)


Dalsnibba (foto: Rebekka Haugrønning)