I et ganske kupert parkområde i Launceston på Tasmania ved en botanisk hage, hvor de 20 beste fra hvert kvalifiseringsheat gjorde seg fortjent til en plass i finalen, ble verdenscupen i dag innledet.

Olav Lundanes, Magne Dæhli og Mari Fasting var de tre norske løperne til start, i det som var en sprint med 80 prosent løping på sti og det resterende i åpent landskap og skog.

Dette var det Olav Lundanes som behersket best av de norske, da han løp inn til 1. plass i sitt heat, foran Gustav Bergman og Andreas Rudlinger.

Også Magne Dæhli og Mari Fasting gikk videre til morgendagens finale etter henholdsvis 5. - og 10. plass under dagens kvalifisering.

-Et greit løp. Det var litt varmt i luften, men gjennomføringen var bra, sa Lundanes som ikke tror dagens løp nødvendigvis er representativt for hva vi får se i finalen.

-Det blir noe helt annet. I dag var det en del orientering, men i morgen blir det betydelig mer ren løping.

Landslagssjefen er uansett fornøyd med å ha alle sine tre løpere trygt videre til finalen.

- Olav Lundanes og Magne Dæhli løper på sitt nivå i dag. Mari Fasting gjør noen småfeil underveis. I dag fikk vi et inntrykk av hvordan det er, men det er i morgen det virkelig gjelder, kommenterte han.

Kilde: Norsk orientering