Etter å ha hatt kreft i flere år måtte han til slutt gi opp kampen, og Magne Wullum vil bli gravlagt i Halsa kirke torsdag i neste uke. Han jobba til det siste som lærer, og størstedelen av fritida si brukte han som trener og leder i friidrettsmiljøet. 

Magne Wullum var sjøl en dyktig løper med f.eks. 3.48,6 på 1500 m og 14.19,0 på 5000 m. Men det er som trener han først og fremst vil bli huska. Han har trent løpere som Jim Svenøy, Silje Fjørtoft, Kristine Eikrem Engeset, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Fride Vullum-Bruer. Enten det var utøvere med internasjonalt potensial eller løpere på lavere nivå, var det alltid gode tips å få fra Magne Wullum.  

I jobben som lærer på Tingvoll videregående skole var han viktig i arbeidet med å få til idrettslinje ved skolen. 

Ti dager før han døde, mandag 23. april, fikk Magne Wullum overrakt kongens fortjenstmedalje i sølv for lang og tro tjeneste for både friidrettsmiljøet og i samfunnet generelt. Han fikk den høythengende prisen overrakt av ordføreren i Tingvoll, Peder H. Aasprang. 

Det var han ikke forberedt på, og hans ydmyke innstilling kom også til syne da:

– Klart det er artig å få medaljen, og å vite at andre setter pris på meg, sjøl om det kom «kjøle overraskanes», uttalte Magne Wullum under den høytidelige overrekkelsen. 

Mange Wullum var gift og etterlater seg kone og to stebarn. 

Magne_Wullum_og_ordfoerer.jpgTi dager før han døde fikk Magne Wullum overrakt kongens fortjenstmedalje i sølv fra ordfører Peder H. Aasprang. (Foto: Tommy Rustad)