Henriette Skjørdal, en av initiativtakerne til løpet, forteller at Fjellskar Opp startet som et lokalt initativ for å gjøre flere kjent med de flotte turmulighetene som finnes på Fjellskarsiden av Vestskauen i Sande. Løpet arrangeres i samarbeid med Nordre Sande IL, som blant annet stiller med tidtaking og løypevakter.

Løypa har 273 høydemeter fordelt over 3,3 km. Underlaget varierer fra fin skogsbilvei til mer krevende terrengpartier.

Herreklassen ble vunnet av 16 år gamle Magnus Tuv Myhre fra Jevnaker Ski på 17.40. Det var 18 sekunder raskere enn Magnus Stenbrenden som kom på andreplass. Den siste pallplassen gikk til Mats Breda på 18.25.

Det betyr at løyperekorden til langrennsløper Martin Sulland, meget sterke 16.11 som ble satt i 2014, står i minst ett år til.

Derimot ble det satt ny rekord i dameklassen. Vinneren ble Ingeborg Dahl fra Ringkollen Skiklubb. Hun løp på 20.54 og senket dermed den forrige rekorden med ca 20 sekunder. På andreplass kom Marianne Burud på 22.44 og på tredje Ingvild Wollebek på 22.58.

Løpsdagen var preget av skiftende vær med både sol og regn, men det la slettes ingen demper på stemningen. I målområdet fant vi flere deltagere som var fornøyd, både med arrangementet og, ikke minst, sin egen innsats. Kondis' representant kan ikke annet enn å si seg enig med deltagerne og stemme i at Fjellskar Opp var et særdeles hyggelig bekjentskap på løpsfronten.

Offisiell resultatliste - Fjellskar Opp 2016

Bilder fra løpet. (Foto: Geir-Morten Hansen)

Magnus_Tuv_Myhre.jpgMagnus Tuv Myhre løp inn til seier.

Magnus_Stenbrenden.jpgMagnus Stenbrenden tok ut alt og løper inn til 2. plass på 17.58.

Mats_Breda.jpgMats Breda løp på 18.25 og tok med det 3. plassen.

Ingeborg_Dahl.jpgSeier og ny løyperekord til Ingeborg Dahl.

Marianne_Burud.jpgMarianne Burud kom på 2. plass

Ingvild_Wollebek.jpg3. plassen gikk til Ingvild Wollebek.

Ole Conrad Burud tok 6. plassen blant gutta på 18.58.

Sivert_Ekroll.jpg11 år gamle Sivert Ekroll imponerte stort med 19.09 og en 7. plass totalt blant alle menn/gutter.

Mina_de_lange_Claussen.jpgMina de Lange Claussen kom på 6. plass med 24.46.