OPPDATERT ONSDAG 4.9. KL 22:30: LØPET ER AVLYST

 

Først var det tre år med Malm Ultraintervall i 2009, 2010 og 2011. Deretter var klubben arrangør av NM100 km i fjor og nå inviterer Malm IL til "Malm Ultra 6-timers".

Les om fjorårets NM her

Inntil i fjor arrangerte Malm IL Norges nordligste ultraløp, men nå har Tromsø Mountain Ultra overtatt den tittelen. Men selv om det er langt nord er det lett å komme til Malm i Verran kommune, med egen bil eller fly og buss via Værnes.

Ultraløpene har trukket 31, 25, 31  og 16 startende på de fire første årene, men i tillegg kommer like mange eller flere løpere på kortere distanse, i fjor var det 24 som løp 10 km. På 6-timers MÅ man ikke løpe 6-timer eller en spesiell distanse, så dermed bør man ha god mulighet for deltagerrekord i et Malm-ultralløp selv om påmeldingen har startet tregt i år.
 

PRESSEMELDING:

Malm Ultra 6-timers inkl. maraton

Lørdag 14. august arrangeres det på nytt ultraløp i fjorårets NM-bygd Malm. Konseptet utvikles, og denne gangen er det 6-timersløp som står på programmet. Malm IL har etter hvert blitt en rutinert ultra-arrangør. Konseptet har blitt endret fra Ultraintervall i årene 2009-2010-2011, via NM 100 km landeveisløp i 2012, til 6-timersløp i 2013. Malm Ultra 6-timers er navnet på det nye løpet, som med dette blir Norges nordligste 6-timersløp! På 6-timersløp er det om å gjøre å løpe lengst mulig i løpet av, ja nettopp, 6 timer, og fart og pauser styrer hver enkelt deltaker selv. Dette betyr at alle som stiller til start også fullfører og får et resultat - som er den distansen man klarte å gjennomføre fra startskuddet til sluttsignalet. Deltakere på 6-timersløp gjennomfører typisk alt fra 15-20 km opp til over 80 km. På Malm skal det løpes runder i helt ei flat rundløype på ca 1,7 km.

I tillegg til 6-timers vil det også bli registrert tid og publisert egen resultatliste for maratonpassering underveis! Starten går 1,155 km tilbake i løypa, og maraton passeres etter 1,155 km + 24 hele runder på nøyaktig 1,71 km.

Løypa går i en helt flat runde ved Beitstadfjorden, består av 90 % asfalt og 10 % grus, og er helt uten krappe svinger eller andre hindre. Det skal med andre ord være gode muligheter for gode resultat på både maraton og 6-timers i Malm! 6-timersløp er en svært sosial type ultraløp. I og med at løypa ikke er lengre enn 1,7 km vil man ofte se folk underveis i løpet. Ved passering stadionområdet vil det være en fyldig mat- og drikkestasjon, samt musikk og speaker som sørger for god stemning!

Vi ønsker alle som ønsker en tøff høst-utfordring velkommen til Malm!

Se video av løypa her

Malm Ultra 6-timers hjemmeside

Løpets facebookside

Påmelding
 

Like før start i fjorårets ultraløp. Løpsleder Kenneth Myhre kunne for 4.gang invitere til ultraløp i Malm.
I år er løpslederrollen overlatt til Lars Håvard Tømmervik.