Det vil stille pluss/minus ti norske løpere på hver av de tre lengste distansene når Mont Blanc Marathon går av stabelen 22.-25. juni til neste år. I tillegg kan det dukke opp noen eliteløpere som kan få plass på et seinere tidspunkt - pluss at flere helt sikkert vil løpe noen av de kortere distansene.  

Kondis-president Tim Bennett er én av åtte norske som er påmeldt langløypa. Bennett har tidligere fullført 42 kilometeren, og nå vil han løpe nesten dobbelt så langt - i en enda mer kupert og teknisk krevende trasé. Han får selskap av blant andre Sissel Smaller som både har vært på det høyeste fjellet på hvert av de sju kontinenta, og som også har fullført mange av distansene i Mont Blanc Marathon og Ultratrail du Mont Blanc. 

42-Tim_Bennett_Coldemontet_IMG_2744.jpg
Tim Bennett fullførte 42 kilometeren i 2013 - med et smil om munnen. (Foto: Runar Gilberg) 


Mens påmeldingen for de tre lengste distansene er fullført, er det ennå mulig å komme med på de korte. På 10 km og KM Vertical holdes påmeldingen åpen til de blir fulltegna, uten noe form for lotteri. Så her er det enda muligheter. 

Til neste år legges det også inn en ny distanse, Duo Étoilé. Det er et parløp over 19 km og 1270 hm med start klokka ni om kvelden. I tillegg er det ungdomsløp og barneløp. På disse distansene er det også ennå mulig å melde seg på. Foreløpig er det påmeldt 32 norske på alle distansene til sammen. 

1-ER-ned_fra_fjellet.jpg
Mont Blanc Marathon byr på flotte traser med utsikt over både Chamonix-dalen og Mont Blanc-massivet. (Foto: Espen Ringom) 

42-Sissel_Smaller_Coldemontet_IMG_2787.jpg
Sissel Smaller trives i Chamonix, og til sommeren vil hun prøve å fullføre 80 kilometeren i Mont Blanc Marathon. (Foto: Runar Gilberg)



Mont Blanc Marathons heimeside