Det er under en uke til den andre utgaven av Stranda Fjord Trail Race arrangeres. Kondis har vært i kontakt med arrangøren og her følger status på påmeldingen en uke før løpet går av stabelen.

Hovedløpet er på 33 km fjelløping med totalt 3000 hm stigning. Imponerende fjordutsikt gjennom hele løpet gjør dette til ett av Norges vakreste fjelløp. Fra stien er det på enkelte plasser kun en meter før det stuper 1000 m rett ned i fjorden – garantert sug i magen.

Etter starten ved Opshaug skal løperne opp til Lievarden, videre in mot Fremste og Heimste Blåhorna og videre ned mot Stranda sentrum. Etter passering her venter deltakerene den tøffe stigningen opp mot Strandafjellet og målgangen oppe på Roaldspaviljongen. 

Til i år har arrangøren fått et veldig sterkt startfelt med over 130 påmeldte (per helgen). De regner med å fylle opp alle de 150 startplassene.

Damefeltet. Arrangøren kan melde om at følgende profiler er påmeldt: Emelie Forsberg - verdens fremste og mest innflytelserike fjelløper med 115.000 følgere på Facebook. 
Malene Haukøy vinner av Hornindal rundt (NM i terrengultra) tidligere i år og en 2. plass på Tromsø Skyrace. 
Tidligere langrennsløper Tuva Toftdahl Staver som tidligere i år vant Besseggenløpet og satte løyperekord, og som vant over både Emelie og Malene. 
Yoie Bohlin er en profilert terrengløper fra Sverige med blandt annet 2.51 på maraton og 1,59 på Lidingöloppet.
 
Herrerfeltet. Andre Jonson ligger akkurat no på 3. plass i world trailrunning series (verdenscupen i fjelløping) og har i år gjort karrierens beste resultat. 
Ola Hovdenak som overlegent vant SFTR i fjor blir sterk, altlid stabil og kommer helt sikker kjempe om topp-plasseringe i år også. 
Sindre Hoff tidligere langrennsløper som gått over til Randonné og fjelløping, og er en av løpets klare favoritter. Han har blant annet slått Tarjei Bø på Skåla opp i fjor.

Resultater i fjor på lang løype
Ola Hovdenak fikk tiden 4.03.20. Kjell Magnar Berli fra Straumgjerde sprang på heimebane og blei nummer to på tiden 4.34.57. På tredjeplass kom Robert Sørlie, Trollheimen Randoneeklubb med tiden 4.41.05.
I dameklassen vant Kristin Larsson, Addnature med tiden 5.38.59. Tonje Brande fra Ålesund FIK blei nummer to på tiden 6.19.07. På tredjeplass kom Anna Karlsson, CK Sundet med tiden 8.00.07.

Reportasjen i Kondis fra løpet i fjor.

Hjemmeside: www.strandafjordtrailrace.com
Facebook: www.facebook.com/Strandafjordtrailrace
Instagram: @Strandafjordtrailrace


2015_Utsikt_Aksel_Brunst.jpg
Imponerende og spektakulær fjordutsikt. Foto: SFTR/Axel Brunst