Pressemelding fra arrangøren: 

Mens karuselleneren måtte avvikles som duatlon på grunn av vanntemperatur på 11 grader, og enda surere forhold på land, nærmet temperaturene på Karuselltoeren seg grensen for svømming uten våtdrakt. 

Varmen og vinden gjorde allikevel forholdene nokså tøffe den 20. juli. Krappe bølger gjorde svømminga tung, og siden løypa også var om lag 150 meter for lang, ble det store avstander mellom deltagerne på svømmeetappen. Etter en forfriskende sykkeletappe, var varmen som en vegg på løpeetappen.

Triatlontalentet Henning Andersson fra Trondheim triatlonklubbs ungdomsgruppe ledet løpet fra start til mål. Han tok tidlig kommando på svømminga, og ledet klart inn til T1 og T2. Henning var yngste deltager, og i mål var han fire minutter foran nestemann, arrangementets eldste deltager Wiggo Røst. Det trenes godt i et vidt aldersspenn i Trondheim Triatlonklubb!

I kvinneklassen var Anne Grete Haugan et lite hav foran konkurrentene opp av vannet. Hege Noreng, smatt forbi på sykkeletappen og beholdt ledelsen helt inn til en trygg seier i mål. Seieren var spesielt imponerende siden dette var hennes triatlondebut.

Debutantene var i flertall på Karuselltoeren. De fikk en nål som et minne fra sin første triatlon. Et viktig mål med karusellarrangementene er nettopp å lage en god debutarena, og vi ser frem til å ønske flere debutanter velkommen på karusellarrangementene fremover. 

Resultater

Flere bilder

Paa_land_046.jpgSvømmeturen er unnagjort og triatletene blir heia opp på land. (Foto: Lars Ursin) 

Skifte_til_sykkel_050.jpgSyklene står klare, og det er bare å få av våtdrakten og på med sykkelskoene. (Foto: Lars Ursin) 

Henning_Andersson_070.jpgJunioren Henning Andersson løper inn til førsteplass i Karuselltoeren. (Foto: Lars Ursin) 

Mona_Fenstad_085.jpg
Mona Fenstad blir nummer fire av kvinnene. (Foto: Lars Ursin)

Gjengen_oppstilt_100.jpg
35 triatleter fullførte Karuselltoeren. Her ser vi et fornøyd utvalg av dem. (Foto: Lars Ursin)