Pressemelding fra Kvam IL: 
 

Furusjøen Rundt-rittet filmes 
Huldra Film produserer sendingen for Sykkelkveld på TV2. Fjorårets tv-dekning av rittet ble en stor suksess. Se sendingen her. I å forbedres dette med filming via helikopter.

NM terrengmaraton
Lørdag 26. juli tar vi imot landets terrengsykkelelite til NM terrengmaraton. NM-distansen er 57 km for kvinner og 73 km for menn. Hvem stikker av med årets NM-tittel?

Favorittene er mange, og daglig ser vi landets beste terrengsyklister er i Kvam for å teste traseen. I går testet lederen av herreklassen i norgescupen løypa, Carl Fredrik Hagen, Team Oslo Sportslager, sammen med to andre syklister fra Oslo. Her er hans uttalelse etter testen: 

- Gjennomkjøring av NM-løypen i dag! Fantastisk løype i vakker natur! Love it:)

Sist uke testet Lars Ragnar Manengen, Lars Granberg og Borghild Løvset traseen. Borghild har vunnet NM terrengmaraton de tre siste årene, og hun kommer selvfølgelig tilbake til Furusjøen Rundt hvor hun har vunnet to ganger tidligere. 

Furusjøen Rundt-rittet 70 km
I tillegg arrangeres det tradisjonelle Furusjøen Rundt-rittet over 70 km som er seedingsritt til Birkebeiner- og Grenserittet. Her er ritt for både den aktive, for mosjonisten og for hele familier med traseer på også 32 og 14 km. Snipp-Snapp-Snute ritt for de aller yngste.

Pathfinder
Fjorårets braksuksess «Pathfinder» er selvfølgelig på programmet også i år. Dette er rittet for de ivrigste stientusiastene der de får prøvd seg på NM-traseen som beskrives som den «heftigste i Norge». 

Ca. 3000 høydemeter over 73 km skal forseres. I løpet av turen fra start på Kvamsfjellet skal syklistene ned til Kvam Idrettspark. Her er det et dropp på bortimot 40 prosent.

Er man ferdig når man kommer til Kvam? Nei! Da gjenstår over tre mil tilbake til stadion på fjellet. Først oppover den etter hvert så kjente Veikledalen før man tar fatt på den virkelige stigningen opp til Leinbakken og videre gjennom terrenget mot mål.

Påmeldinger
Vi har så langt dobbelt så mange påmeldte sammenlignet med samme tid i fjor! Frist for påmelding til NM er mandag 21. juli, mens de øvrige rittene har påmeldingsfrist onsdag 23. juli.

NM-konsert
NM-dagen blir avsluttet med en forrykende konsert på Høgfjellscena i Rondane, Bigbang med Valkyrien Allstars. Vi sier som Øystein Greni og Bigbang: «Welcome To The Mountains!»

Furusjøen Rundts heimeside


Carl_Fredrik_Hagen_2014.jpg
Carl Fredrik Hagen har testa NM-løypa og blitt begeistra for den. (Foto: Arrangøren)

Filip_Kuzniak_2014.jpg
Furusjøen Rundt har nå nådd det polske sykkelmarkedet, og Filip Kuźniak er den første polske rytter som er påmeldt Pathfinderrittet. Du kan lese mer om Filip her.  (Foto: Arrangøren)