I et teknisk krevende terreng ved Coles Bay i nærheten av Freycinet nasjonalpark på Tasmania løp Olav Lundanes, Magne Dæhli og Mari Fasting mellomdistanse i verdenscupen i natt norsk tid.

Med best posisjon på verdensrankingen kom Olav Lundanes fra siste startnummer og løp inn til 2. plass på distansen, hvor han er regjerende verdensmester.

Bare Daniel Hubmann var bedre enn nordmannen. Sveitseren som ble nummer to på sprinten lørdag var i dag best av alle, og vant nesten minuttet foran Lundanes. Lørdagens vinner, Matthias Kyburz, ble I dag nummer 3.

I dameklassen løftet Mari Fasting seg etter lørdagens sprint hvor hun ikke fikk rettferdiggjort seg selv. I natt imponerte Halden-løperen med 2. plass.

- Vi fokuserer på de riktige tingene, som er oss selv og det vi kan gjøre noe med, sier landslagssjef Kenneth Buch om de gode resultatene, og fortsetter: 

- I dag er vi veldig godt fornøyd med plasseringene, samtidig som vi i en offensiv stund ser at det fremdeles er ting å jobbe med frem mot langdistansen på lørdag.

- Nå gjelder det å fordøye mellomdistansen. Ta en rolig dag i morgen, og fokusere på langdistansen.

Mari Fasting har gjort en god jobb her siden sprinten.

- Det var teknisk krevende i dag, og jeg gjorde ingen store feil, sier hun selv som forklaring på dagens suksess.

- Jeg har bommet 40 sekunder på en post, og i tillegg har jeg et par 10 sekunders feil, fortsetter jenta som nå gleder seg til langdistansen.

- Det blir spennende. Helt klart en utfordring, men Pilen peker oppover for min del.

Dameklassen ble vunnet av Tove Alexandersson, med over 2 minutter til gode påFasting. Svensk også på 3. plass ved Maria Magnusson.

Magne Dæhli fikk også til et godt løp, og noterte seg for 8. plass, med drøye minuttet opptil klubbkamerat i Halden SK, Olav Lundanes.

Etter 7.- og 8. plass på Tasmania så langt jakter han «fulltreffen».

- I dag gjorde jeg et nytt løp hvor jeg er i god form og kroppen fungerer bra. Men jeg gjør et par dumme feil, sier han.

- Greit å se at jeg har farten til en pallplass. Nå handler det om å holde hodet kaldt hele veien, så blir det veldig bra. Jeg må tørre å bruke litt ekstra tid i de kritiske fasene på lørdag. Lite som skal til før resultatet blir veldig bra.

Verdenscupen på Tasmania fortsetter altså med langdistanse natt til lørdag norsk tid.

Resultater: 

Damer
 
1. Tove Alexandersson, SWE 29:40 
2. Mari Fasting, NOR, 32:18 
3. Maria Magnusson, SWE, 33:42 

Herrer 
1. Daniel Hubmann, SUI, 31:48 
2. Olav Lundanes, NOR, 32:43 
3. Matthias Kyburz, SUI, 33:12

8. Magne Dæhli, NOR 33:57

Kilde: Norsk orientering