Tomas Pinås er løpslederen og gründeren som vi forbinder med arrangementet, men det er altså selskapet Ecorun AS som står bak det miljøvennlige løpsarrangementet Ecotrail Oslo. Når Springtime Group AS nå overtar aksjene til Tomas Pinås, vil de eie 76 % av selskapet, mens ny daglig leder Marit Karlsen eier 19 % og Kjersti Stordalen 5 %.

- Veksten i selskapet gjør at tiden nå er inne for å få inn profesjonelle eiere med 100 % fokus på arrangementet og driften av dette, sier Tomas Pinås.

Selv ser han fram til å bruke mer tid på trening og løpsdeltagelse igjen og mer tid til familien. Han får jo fortsatt mulighet til å være frivillig, og første løp ut er Holmestrand Maraton som fartsholder på halvmaraton. Se egen sak om løpsgründeren Tomas Pinås

 

Marit Karlsen: "Hold din sti ren"

Marit Karlsen, som overtar som daglig leder for Ecotrail Oslo, har allerede jobbet med arrangementet i et drøyt år. Hun er godt kjent med utfordringene som venter.

- En av de viktigste oppgavene vil være å dyrke identiteten til Ecotrail i enda større grad. Dette er ikke et typisk gateløp hvor sluttiden er grunnen til å delta, men opplevelsen i sin helhet. Jeg har blant annet ambisjoner om at Ecotrail internasjonalt skal være en bjellesau når det gjelder miljøbevissthet.

- New York Marathon er et fantastisk løp, men det er samtidig et tankekors at de årlig fyller sju olympiske svømmehaller med søppel. Når vi vet hvor mange løp det er på verdensbasis, har vi løpsarrangører et ikke ubetydelig ansvar. Jeg går inn som daglig leder med et generelt livsmotto: “Hold din sti ren”, sier Karlsen i en pressemelding fra Ecorun AS.
 

Løpets hjemmeside   
Ecotrail på facebook
Påmelding
Påmeldte

 

sportograf-77798616.jpg
Fra Ecotrail 2016. (Foto: Ecorun)


Kondis har tatt en prat med den nye daglige lederen:

Du har jo jobbet med Ecotrail Oslo et års tid; er det ting du umiddelbart vil endre på nå som du er sjef, eller forblir årets løp helt uendret i forhold til hva som er annonsert tidligere? 

- Jeg vil gjøre en bestemt endring som vil få både tommel opp og ned fra deltagerne. Men for å si det som Trump: Jeg vil ikke si  noe om hva dette grepet er ennå. Premiene til de tre beste på hver distansen blir også annerledes, og i tråd med Ecotrail sitt miljøfokus. De blir håndlaget i tre - som vår sponsor Thaugland Trælasthandel har laget i samarbeid med et verksted.

- Ellers vil jeg også vektlegge målområdet som en opplevelsesarena i større grad enn foregående år. Jeg har bakgrunn fra kultur- og musikkbransjen og vil ta med meg hvordan vi verdimessig tenker rundt arrangementer. Jeg synes idrettsarrangementer generelt har en tendens til å være ganske glorete. Jeg har inngått et samarbeid med kunstprosjektet Salt om å leie anlegget på løpsdagen, det blir en unik målgang - og målområde på Langkaia/festningsalmenningen. Badstu, øl og akevitt for de som vil det, f. eks. Vi planlegger også en bankett som vil skille seg ut fra typiske løpsbanketter. 
 

Ecotrail Oslo sitt bilde.
Her blir målgangen i 2017.  (Foto: www.salted.no) 

Ecotrail Oslo sitt bilde.
Og det blir badstu med sjøutsikt ved målområdet. (Foto: www.salted.no) 
 

Er det nyheter du allerede ser for deg i 2018? 

- Ja, jeg har ideer og visjoner for neste år, men nå har jeg fokus på 2017. 

Ecotrail har blitt kjent som løpet som lokker med store «gaver» til deltagerne, vil dere fortsette med det?

- Det kan jeg svare et helt bestemt nei på. Det har skaffet deltagere, men det har samtidig hatt en pris. I tillegg er det en fare for at deltagerne får en årlig forventning om gaver, og beveggrunnen for i utgangspunktet å melde seg på kan smuldre litt bort. Jeg mener også at et produkt-lokkemat som sko og jakker ikke hører hjemme i et løp som Ecotrail. Hvis det skal være  lokkemat i Ecotrail framover, kan det f. eks være early bird-pris.

Det er 1770 påmeldte per i dag – tror du at dere når påmeldingstaket på 4000 deltagere i 2017? 

- Jeg har stor tro på at det er mulig. Med en profesjonalisering framover vil det også øke vår tilstedeværelse, blant annet i form av kommunikasjon og markedsføring. 

Synes du det er dyrt å være med i Ecotrail Oslo? 

- Ja, og vi er dessverre ikke alene om å ha en forholdsvis høy startkontingent. Men netto har vi ikke sittet igjen med mye, ingenting faktisk. Lykkes jeg samtidig med å gjøre en økonomisk snuoperasjon for selskapet har jeg ingen intensjoner om å øke startkontingenten. I Norge er det ikke tradisjon for at løp arrangeres av private, det er organiserte idrettsklubber med sine frivillige som vanligvis gjør dette. Kritikken/debatten mot private arrangører synes jeg har vært unyansert og bakstreversk. I tillegg leier for eksempel Ecotrail Oslo tjenester av lokale idrettsklubber, og sånn sett gir vi tilbake til barneidretten vi også.

Har du selv deltatt i Ecotrail Oslo?

- Jeg har løpt ultradistansene i Paris og Madrid, og likte spesielt 80 km-traseen i Paris. Veldig imponerende at det går så mye på sti hele veien inn til en av verdens største byer. Et flott løp.  

Skal du løpe selv i år? 

- Ingen Ecotrail-løp, men jeg har meldt meg på til Xreid*. Og det holder plenty. Kanskje jeg tar et løp på senhøsten også.  (*Red anm.: 126 km tøft fjellterreng utenfor Kristiansund)



Dobbel_Marit_Karlsen_IMG_5526.jpgKondis 2015: Marit Karlsen har prøvd seg som ultraløper før, i Rallarvegsløpet, men dette var hennes første seier. De 60 kilometerne ble unnagjort på 6.01.57, og på facebook skrev hun etter løpet: "Det var faktisk gøy å løpe gjennom vann og gjørme - følte meg som en unge gjennom skogen. Vant dameklassen, tiendeplass blant herrer og fikk min største premie ever, gavekort på 3000. Historisk vinner, der altså. For Dobbeltraver'n ble arrangert for første gang i dag, og så langt som 60 km har jeg aldri løpt før."  (Foto: Runar Gilberg)


Du er jo også Info- og kommunikasjonssjef i Nordmarkstraver'n, blir det slutt på det nå?

- Jeg er ønsket av Traver'n fremdeles, heldigvis. Ingen september uten Nordmarkstraver'n!
 

Maraton - bok (277x300).jpgKONDISBUTIKKEN:
Maraton - Bli en bedre løper
Marit Karlsen og Jack Waitz
Medlemspris 279,- (349,-)

​Trenerlegenden Jack Waitz og den skrivende løpemosjonisten Marit Karlsen deler i denne boka sine kunnskaper og erfaringer om alt som er relatert til maraton og trening. Men boka er også for deg som vil løpe kortere distanser som halvmaraton og 10 km.

 

 

 

 


Ecotrail er et internasjonalt løpskonsept som ønsker å vise det urbane fra en helt annen side enn det turisten vanligvis ser. Fenomenet er blitt stort i Paris og Brussel, og utvides snart til flere store byer. 20. mai 2017 arrangeres det for tredje gang i Oslo med distansene 80 km, 45 km, 30 km, 20 km, 20 km walking og 10 km. 

De europeiske Ecotrail-løpene har fokus på kulturarv og miljøbevissthet, og det skal være et løp for alle. Derfor er det også en distanse for de som vil gå. Traseen i Oslo går forbi signalbygg og områder som har betydd mye for byens historie. Og gjennom Oslo- og Bærumsmarka som faktisk byr på noen av Norges 50 mest verneverdige naturområder. Kunstprosjektet Salt, som har reist seg på Langkaia, deler også fokuset på miljø og arv. Salt stiller anlegget til disposisjon som målområde, og dette vil være en helt unik opplevelse for både norske- og utenlandske deltagere.

- Vi har stor tro på kombinasjonen av et bynært arrangement og miljøfokus, sier Eivind Bye, daglig leder i Springtime Group AS.