Martine Eikemo Borge har sin unge aldre til tross vært i norgestoppen på sine spesialdistanser 400 m og 800 m i mange år. Hun er Hordalands beste mellomdistanseløper og startet karieren sin i Bjarg. Derfra var overgangen til BFG naturlig for henne som senior. Ikke overraskende valgte hun å fortsette sin sportslige satsing i Gneist nå når BFG legger ned sin elitesatsing.

800mK_Pallen.jpg
Martine Eikemo Borge slik vi er vant å se henne, på toppen av pallen. Her sammen med Trine Mjåland og Yngvild Elvemo. Foto : Stig Arve Vangsnes.

Kondis.no vil komme tilbake med et intervju med henne og treneren etter juleferien.

Fra leder i Gneist friidrett Terje Norheim har vi fått denne kommentaren :

Vi har hatt en god dialog med Martine underveis i høst og er glad for at hun nå har valgt Gneist!
Martine og Johnny blir viktige brikker i vår nye satsing – Gneist Friidrett Elite.

For øvrig så kjenner vi oss ikke igjen i beskrivelsen i Bergenspressen de siste dagene om at det er full splittelse og konflikt i friidrettsmiljøet i Bergen.

Vi har hele tiden sagt at vi ønsker å videreføre den sportslig satsing for alle de involverte utøverne, både fra Bjarg, Kalandseid, Gneist og BFG.

Vi har hatt en god dialog med friidrettsgruppene i de aktuelle klubbene, og ser frem til videre samarbeid med dem også de neste årene.

martine-hege.jpg
Mamma Hege, som selv var en habil løper, har vært en medvirkende årsak til datterens fine utvikling i ungdomsårene. Her  Martine som en lovende 15 åring. Foto: Oddny Ringheim

Statistikansvarlig Lars Arve Røssland har dette å si om Martine:

Martine Eikemo Borge (25 år i mars) har alt 10 år bak seg på nasjonalt toppnivå, inkludert medlemskap i det gode selskap i amerikansk universitetsidrett i fire av dei.

Martine er i dag mest kjent som 400- og 800- meter- løpar, men alt som 15-åring vann ho UM-gull på 2000 meter (eit gull ho også forsvarte året etter). Same året deltok ho i Nordisk juniormesterskap første gongen.

Martine har to norgesmesterskap for seniorar – eitt på 400 meter i 2011 og eitt på 800 meter i 2012. I tillegg har Martine 4 sølv og 1 bronse frå hovud-NM.

På ungdoms- og juniornivå er ho medaljegrossist:

Frå Nordisk juniormesterskap har ho 1 gull (4 x 400 meter) og 3 bronsemedaljar.

I junior-NM har me notert oss 8 gull, 9 sølv og 2 bronse. 4 av gulla er på 800 meter, 3 er på 400 meter og 1 er frå 1000 meter stafett.

Og frå UM har Martine til saman 10 gull, fordelt på 6 ute og 4 inne. Også her er det på 800 meter flest gull er tekne – 6 i talet. I tillegg har me funne fram til 1 sølv og 4 bronse frå UM.

I 2012 var Martine med på 4 x 400 meter-laget under EM i Helsingfors.

Det har vore litt stang ut for henne siste to sesongane – og det trass i at ho persa både på 600 meter (1:31,02) og 800 meter i 2014 (2:05,04). I 2014 hadde me det høgste nivået på 800 meter for kvinner her i landet på lang tid. 400 meter-persen er på 54,05 frå det som var Martine sin heimebane i fire år i USA, Fayetteville, Arkansas.

800m_KJ22_BFGfansen.jpgMartine har sine røtter i Bjarg. Her følger Ole Reta Mikkelsen (nestleder BFG) , Joan Mikkelsen (trener i Bjarg), Hege Eikemo (mamma) og Johnny Ådland (trener) spent med under Jr-NM på Askøy. Foto: Stig Arve Vangsnes