Som vi kunne lese i forhåndsomtalen av løpet (se nedenfor) nådde guttene innsamlingsmålet som tilsa at de skulle prøve å løpe 119 kilometer. Begge gutta er idrettsutøvere, men ikke trent for et så langt løp, og de måtte kapitulere litt før enn de tilmålte kilometerne.

Søndag 12. mars klokken 00.16 gikk startskuddet for det som skulle bli en langvarig og krevende utfordring. Avstanden mellom Fyresdal Leirsted og Sagavoll Folkehøgskole viste seg å være 10 km kortere enn først antatt, så for å gjøre opp for de 119 km som var annonsert startet de to guttene med 5 km i feil retning før de snudde og løp tilbake til leirstedet og videre mot Sagavoll.

Support.jpg

Innhentet av følgebilen etter 33 km...

De to guttene løp alene gjennom de første nattetimene og da de hadde innhentet følgebilen som hadde kjørt i forveien, var klokken blitt 04.45 og tilbakelagt distanse var 33 km. Her fikk de påfyll av vann, mat og det som måtte trenges. Gjennom morgenen og formiddaggen bestod løpet i grove trekk av intervaller på 50 min jogging og 10 min pause. Litt utpå dagen, i nærheten av Kviteseid, ble løperne møtt av medelever som kom kjørende fra Sagavoll for å tilby mental støtte. Formen var lenge fin hos begge to, men da tilbakelagt distanse viste 84 km måtte John Henrik Kirkeli kapitulere grunnet vonde bein. Mathias Almenningen holdt ut enda litt til, men måtte gi seg ved 100 tilbakelagte km som betyr grensen mellom Seljord og Bø kommune.

supportere.jpg

Sammen med medelever fra Sagavoll...

- Selv om målet på 119 km dessverre var utenfor rekkevidde, ble Kirkeli og Almenningen presset til det ytterste gjennom henholsvis 84 og 100 km, noe vi på Sagavoll er veldig stolte av, sier Karsten Skrettingland ved skolen. - Vi berømmer den enorme innsatsen som ble lagt ned for å støtte bistandsprosjektet til årets kull, og setter stor pris på pengene som ble samlet inn.

mørkeløping.jpg

En ultralang løpetur betyr at man også må løpe i mørket.

Velkommen-til-bø.jpg

Grensen til Bø og 100 km løp.
Her måtte også Mathias gi seg. Imponerende innsats av begge kameratene likevel!

 

Tidligere omtale:

Mathias og John Henrik løper 119 km for TAHEA 22. mars

Jo mer innsamlede penger, jo lenger skulle de løpe... Sansynligvis er de nå glad for at de i sin beskjedenhet satte 12 000 kroner og 119 km på toppen av ønskelista.

Portrettbilde_640x425.jpg

Mathias Almenningen og John Henrik Kirkeli (bildet) heter to elever ved Sagavoll Folkehøgskole i Gvarv som planla et veldedighetsløp til inntekt for skolens bistandsprosjekt TAHEA (Tanzania Home Economics Association). Løpsdistansen skulle defineres av innsamlet pengebeløp, der målet var å samle inn 12 000 kroner.

De hadde satt opp alternative innsamlingsmål som startet på 1 000 kroner (løpe 7 km til Bø), men det absolutte målet var altså å samle inn 12 000 kroner. Dersom dette skulle gå ville elevene etter beste evne løpe 119 kilometer fra Fyresdal Leirsted til Sagavoll Folkehøgskole i løpet av 24 timer.

Målsettingen nådd - men løpingen gjenstår
- Det har nå kommert inn 12 000 kroner og det er fastslått at løpet skal gå fra Fyresdal til Sagavoll, forteller Karsten Skrettingland som har tipset oss om løpet. Løpet forgår søndag 22. mars. 

Skrettingland sier videre: - Begge gutta er idrettsutøvere, men ikke trent for lengden på løpet.

Lykke til  sier nå vi, og minner om at det er flere ultralange utfordringer å sikte seg inn på dersom gutta av en eller annen grunn ikke får brukt opp kreftene på turen 22. mars: "Om norske Ultraløp 2015"
 

Run for TAHEA 1.jpg

Run for TAHEA 2.jpg