Anita Iversen Lilleskare jubler for sin innsats som ga andreplass i  Kvalitetsløpet Kvasshovden Opp.

Før løpet lå hun og Hanne Mjøen Maridal likt med 260 poeng hver i cupen. Når Maridal måtte nøye seg med åttende plass var det duket for  ledelse alene til Lilleskare foran siste løp i Motbakkecupen.
Med 350 poeng er det nå bare fjorårets  Norgesmester for junior Hanne Mjøen Maridal som kan ta henne igjen. Lilleskare trenger en femteplass i det avsluttende Saudehornet Opp 6.august da er seieren hennes.

Klikk på bildet for stor utgave med stillingen for alle  i Motbakkecupen

I herreklassen er det meget spennende foran avslutningen i Ørsta. Stian Øvergaard Aarvik, Gneist hadde en solid ledelse på 45 poeng foran Erling Hisdal, men dletok ikke i Kvasshovden.
Det gjorde de tre meget gode  motbakkeløperne som har vunnet cupen syv av de åtte gangene den har blitt arrangert. Disse tok også de tre øverste plassene. Men det var Tjalvisten Erling Hisdal, som i år virkelig satser på Motbakkecupen og som har målsetning om å komme på pallen etter tidligere 4.plass, som med sin fjerdeplass overtok teten i cupen.
Når Hisdal løper Saudehornet Opp 6.august kan han virkelig kjenne pusten fra konkurrentene bak.
med 295 poeng er han bare fem poeng foran Torstein Tengsareid, Egersunds IK som har vunnet cupen de tre ssite årene, kun 10 poeng foran Espen Roll Karlsen, Gneist og kun 35 poeng foran Stian Øvergaard Aarvik, Gneist som ledet cupen foran Kvasshovden Opp. Ketil Monssen, Bergen Løpeklubb er på 5.plass med 240 poeng.

2009:   Øyvind Heiberg Sundby, IK Tjalve     Guro Flatekvål, Oppsal
2008:   Jon Tvedt, Gular                                 Merete Helgheim, Gloppen FIL