Arrangørene av Skieneren er optimistisk i forhold til både trasé og snøforhold. Det er jobbet godt med traséen. Når den åttende utgaven arrangeres 27. februar, er det et renn som har klart å holde på populariteten sjøl med en del snøfattige vintrer i de siste årene.

I år er det ny løypetrase som går fra Granasjøen på Nerskogen over til Skaret. Deretter til Grøtsetra og frem mot målgang i Oppdal sentrum.

Arrangementet har tre forskjellige distanser:  40 km, 23 km og 10 km. 

eldar-ronning-vinner-2015.jpgFjorårsvinneren Eldar Rønning blir intervjuet etter seieren foran Even og Thomas Northug i fjorårets renn .  


Også i år håper arrangøren å få noen toppløpere til rennet. Kari Øyre Slind kommer, så sant hun ikke skal gå verdenscup i Canada. Daglig leder i Enern, Janette Hargin, håper imidlertid at Marit Bjørgen skal gjøre sitt comeback etter fødsel i Skienern.

Uansett hvilke profiler som velger å komme, Skienern er en folkefest og arrangørene ønsker å legge til rette for publikum. 

– I år blir det ny målgang i sentrum. Tidligere har vi vært ved Idrettsanlegget. Nå flytter vi til sentrumskjernen hvor deltakerne går i mål mellom Aunasenteret og Skifer Hotel. Her blir det rigget til storskjerm hvor publikum kan få se mellomtidene opp Elotecbakken mot  matstasjonen Vekveselva. Dette sender vi live, opplyser Hargin.
 

RASKERE TRASÈ?

Arrangøren har også forbedret siste del av løypa som går ned mot Gamle Kongevei. Denne har vært kritisert tidligere for å være teknisk krevende, den skal fortsatt være spektakulær, men blir i større grad mer kjørbar.

– Her vil vi legge tilrette for en ny publikumsarena, Nyvold-svingen, hvor folk kan heie frem løperne før siste etappe i sentrum. Med start på Granasjøen vil publikum ha flere muligheter for å se løperne, og vi anbefaler folk både å stå på Høgst Skaret og Grøtsetra, før de får med seg sentrumsetappen, sier Hargin. Det knytter seg spenning til om den nye traseen blir raskere enn tidligere. Startpunktet er 700 moh., og traseens høyeste punkt er 900 moh.

– Mulig at de beste vil gå for staking og glatte ski. Det er likevel 40 kilometer som skal gåes i variert terreng, det blir en ordentlig test på vinterens langrennsform, smiler Hargin.

HER kan en melde seg på
Hjemmeside til Skienern


Den nye løypa i 2016:
loypetrase-2016.jpg

Hoeydeprofil_Skienern_2016.png

Fra Skienern i 2015

Skienern from Alf-Egil Bogen on Vimeo.
 

Kommende arrangement fra Enern Oppdal 2016:

  • Lørdag 27. februar: Skienern. Aktiv/turklasse 42 km og 23 km. Trimklasse 23 og 13 km. Ungdomsklasse 13 km. Påmelding åpnet!
  • Lørdag 9. april: Randoenern. Aktiv/turklasse 15,5 km og 10 km. Trimklasse 3 km. Påmelding åpnet!
  • Lørdag 6. august: Sykkelenern. Aktiv/turklasse 76 km, 42 km. Trimklasse 25 km. Påmelding fra og med 1. april 2016.
  • Lørdag 10. september: Fjellenern oppløp. Aktiv/turklasse 8 km. Trimklasse 7 km og 8 km. Påmelding fra og med 1. mai 2016.
  • Søndag 11. september: Trollheimen fjellmaraton. Aktiv/turklasse 42 km og 23 km. Trimklasse 23 km. Påmelding fra og med 1. mai 2016.