Hallgeir Martin Lundemo synes det er gledelig at deltakelsen øker sakte, men sikkert. 
Og det er fortsatt mulig å melde seg på: http://www.merakertiltopps.com/paringmelding.html

- Vi er glade for å kunne fortelle at det nærmer seg 40 deltakere. Vi er også kry over å ha et fjellultraløp med et terreng ingen er i nærheten av å kunne presenter i hele Europa. Det er også unikt at vi har minimale 0.9 % med vei (grus/asfalt.) fra start til mål, melder Lundemo.
 
- Det er bløtt i terrenget og alle vannmagasiner i Meråker renner over. Det har vært mye regn. Likevel håper jeg det tørker litt opp nå den siste uka, sier Lundemo som tror at løyperekorden til Sverre Morten Slethaug på 8.32.40 vil bli stående.

Av påmeldte navn i herreklassen er det foreløpig Ove Maske fra Ranheim og Trondheim som har den beste tiden fra tidligere MMC. Det blir mulighet til å følge noen av deltakerne på Tracking både fra MMC og Extremløpet.

Fakta om løpet
70 km, 99% terreng
3 900 høydemeter
Start Guddingsvika 401 moh
Mål Teveltunet Fjellstue 455 moh
Ni tusenmeterstopper
Høyeste topp Kjølhaugen 1 252 moh
Løyperekord herrer: 8:32:40 Sverre Morten Slethaug 2013
Løyperekord kvinner: 12:42:00 Guro Skjeggerud 2014

Guro på Storsjøhøgda.jpg
Guro Skjeggerud får sekundering på tusenmeterstopp nr 2 Storsjøhøgda 1045 moh av Nina Helene Kleppe

Løpets hjemmeside
Omtale fra fjorårets løp: Guro Skjeggerud og Sondre Stormo vant Meråker Mountain Challenge 
 

The twenty six Peaks Extremity Race 2015
Allerede i 2005 arrangerte Hallgeir Martin Lundemo det første ekstremløpet over Meråkers 26 tusenmeterstopper. Eneste deltger var han selv.

For tre år siden ble han for første gang slått i dette løpet, av den sterke ultraløperen Chris Forne fra New Zealand - som satte løyperekord med en tid såvidt under 27 timer.

I år var det lagt opp til duell mot Bjørn Tore Kronen Tarranger, men han fikk ikke tilpasset dette til treningsplanene fram mot VM 100 km. Dermed vil Lundemo i verste fall konkurrere bare mot klokka, men
det jobbes med å finne en erstatter.  Lundemo selv går ubeskjedentfor rekordfart, i alle fall i starten. Løpet følger MMC traseen og starter samtidig.

Dette løpet ble jo av Finansavisen kåret til Norges nest hardeste løp for 2 år siden. Bare to løpere har hittil klart å fullføre 26 toppersløpet i Meråker over 170 km. Chris Forne var og er en verdensener i sine idretter (Roagaining, Multisport, Orientering). - Tiden på 26 timer og 56 min 55 sek er nesten umulig å slå, men vi må jo prøve, sier Lundemo.

170 km
10 500 høydemeter
Start Guddingsvika 401 moh
Mål Fonnfjellet 1 100 moh
26 tusenmeterstopper
Høyeste topp Fongen 1 441 moh
Løyperekord herrer: 26:56:55 Chris Forne 2012

Hallgeir intervjues.jpgHallgeir på tur i MMC løypa med merking og naturmimring med NRK P1 (radio) Naturmagasinet Helge Søfteland. Sendt lørdag 25. juli

 


 

 

Om norske Ultraløp
Løpsliste, info, statistikk og linker til alle norske ultraløp 2015