Mesnaelva ogg er et idyllisk, men knallhard motbakkeløp med start ved Lågen og Strandtorget og med mål ved Kanten Kro på oversiden av Lystgaardsbakken.

Løpet arraners for 8. gang onsdag 3. juni 2013 - start fra kl 19:00.

Løpet er i overkant av 3,6 km langt og har en høydeforskjell på hele 360 meter. Løypa går i naturskjønne områder langsmed Mesnaelva, som renner tvers gjennom Lillehammer. Elixia er hovedsponsor for løpet. På grunn av det store deltakerantallet, og enkelte trange partier i løypetraseen, startet løperne i 4 startpuljer.

Mesnaelva har vært viktig for til utviklingen av Lillehammer som by, både i forhold til næringsliv og kulturliv. Langs med Mesna finner vi rester av historiske bygninger og aktiviteter langs hele strekningen fra elveoset ved Strandtorget og opp til Collet bru, som er oppkalt etter maleren Frederik Collet. Han ble så betatt av lysspillet over Mesna at han de siste 30 år av sitt liv ikke malte stort annet. Collet er regnet som pioneren blant Lillehammer-malerne, og ga også en betydelig pengesum til bygging av brua i 1908.

Vi starter på 123moh og ender på 483moh på Kanten. Du kan merke deg passeringer etter 1,2 og 3km.
1km (193moh) ved hjørnet på Bryggeriet, 2km litt nedenfor den gamle damkrona i Mesnaelva før vi krysser Lysløypa (279moh)
og 3km (415moh) i VIP-vegen ved Skrefsrud.



Kart over løypa finner du her
 

PÅMELDINGSINFORMASJON FINNER DU HER!

Mesnaelva opp.jpg
Collets bru - foto Jørgen Skaug