Kondis1606_350.jpgAlexander Kristoff trives så godt som syklist at han godt kan tenke seg å holde på i ti år til - dersom ting går bra og han får mulighet til å fortsette proffkarrieren. Til Kondis forteller han åpent om både den tøffe treninga og om vekt og matinntak. Vi får også et gløtt inn i proffverdenen der Kristoff rangerer både sine konkurrenter og sine egne meritter.

Kondis har i tillegg snakka med tidligere toppsyklist Atle Kvålsvoll, som kjenner Kristoff godt og som kommer med sine tanker om hvorfor Kristoff har klart å etablere seg som en av verdens beste syklister. 

For de sykkelinteresserte finnes det også flere godbiter i bladet - blant annet i form av en storslagen reportasje fra sykkelrittet Trans Alp og Erik Amit Nordlis alltid poengterte Sykkelhjørne.

Kondis er likevel først og fremst et blad for løpere og allsidige mosjonister, og i denne utgaven får du vite hvordan årets dobbelte verdensmester i Skyrunning, Stian Angermund-Vik trener. Han teller ikke kilometer, men høydemeter, og vi kan her og nå røpe at han gjør unna mange av dem - både opp og ned - daglig. 

Erik Sakshaug er trener for - og samboer med - årets 800 m-komet, Hedda Hynne. Til Kondis forteller Erik om sin treningsfilosofi og mer konkret om hvordan han legger opp treninga for Hedda Hynne som nå snart står på startstreken i Rio. 

Vi har også intervjua dama som topper årets norske maratonstatistikk, Rebecca Louise Hilland. Egentlig er hun britisk, men har bodd i Bergen i flere år. Der blir hun trent av den tidligere storløperen, Jan Fjærestad, og grunnlaget for de gode tidene legger hun blant annet ved å løpe lange turer i fjella. 

En annen brite, walisiske Steve Jones, løp maraton på 2.07.55 allerede i 1985. I Kondis får vi vite både hvordan han sjøl trente og hvordan han nå legger opp treninga for dem han er trener for. Jones-miksen med like porsjoner tøffhet og fornuft kan de fleste lære mye av, enten de er eliteløpere eller mosjonister som vil utvikle seg. 

Mye av den samme "gutsen" har også unge Stine Wangberg som nylig løp 3000 m på 9.26,55 og tok sølv i U18-EM. På Ung-Kondis-sidene blir du bedre kjent med stortalentet fra Sarpsborg. 

På treningssidene finner du avslutningen på Bjarte Viks serie med treningsprogram for langdistanseløpere. Samtidig begynner Laila Kveli en ny serie for dem som ønsker å forberede seg godt for vinterens turrenn. Her er det bare å lese og la seg inspirere! 

Ernæring og restitusjon er tema i Ane Korsvolds artikkel der hun spør om melk er den beste og mest naturlige restitusjonsdrikken. 

Kondis byr som vanlig på reportasjer fra både inn og utland, og relevant utstyr og tøy er blitt testa. Blant annet har vi prøvekjørt en av de nye ellipsesyklene, og prøvd å finne ut hvor godt den vil fungere som alternativt treningsredskap for mer eller mindre skadeplagede løpere. 11 av årets nye terrengløpesko er også satt under lupen. 

På Norge Rundt-sidene i bladet blir du kjent med løp og løpere fra hele fedrelandet, og i tillegg finnes masse småstoff, faste spalter og overraskelser. Ekspertpanelet svarer på det leserne måtte lure på, og det er bare å sende inn ditt spørsmål til en av ekspertene på e-post til Kondis og få svar i neste nummer av bladet.

Leserne inviteres også til å sende inn sitt fotoblinkskudd. Kanskje vil det komme på trykk over to sider i det faste oppslaget "Kondis-bildet". Finn det gode motivet, still inn kameraet og send bildet til
Kondis

I alt inneholder Kondis nr. 6 hele 88 sider med flotte bilder og inspirerende lesestoff. Er du ikke allerede medlem, så har du en god grunn til å bli det! De som er medlem, kan også lese årets Kondis-utgaver i digital utgave fra MIN SIDE på kondis.no

I år vil Kondis også være å få kjøpt i Narvesen, og ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Kondis1606_640.jpgAlexander Kristoff har vunnet mye, men har på ingen måte mista motivasjonen til å satse videre. (Foto: ASO / Qatar Cycling Federation / Kåre Dehlie Thorstad)