Kondismedlem Sponset innhold
Birgit Skarstein trener iherdig både sommer og vinters tid. Langrennspigging er hovedidretten i vinterhalvåret. (Foto: Marianne Røhme)

Birgit Skarstein trener iherdig både sommer og vinters tid. Langrennspigging er hovedidretten i vinterhalvåret. (Foto: Marianne Røhme)

Møt Birgit Skarstein - jenta med jernviljen - i Kondis nr. 2

I disse dager vil alle Kondis-medlemmer få mars-nummeret levert. Der kan de blant annet bli kjent med Birgit Skarstein, som på ingen måte lot seg stanse sjøl om hun ikke lenger kunne bruke beina.

Kondis1702_350.jpgBirgit Skarstein er kjent for sitt pågangsmot og gode humør. Det skinner gjennom også i intervjuet i Kondis:

- Humor er viktig. En kan ikke krype ned i selvmedlidenheten. Det kommer det ikke noe godt utav, forteller 28-åringen fra Levanger som ble lam fra livet og ned etter en mislykka operasjon i 2008. Etter det har hun trent seg opp, og under paralympics i Rio sist sommer ble hun nummer fire. Nå satser hun for fullt mot paralympics i Pyeong Chang til neste år. Da er det langrennspigging det vil handle om. I Kondis forteller hun åpenhjertig om både idretten og livet i sin alminnelighet. 

Det gjør også en annen ung kvinne, Sigrid Jervell Våg, som ble norsk mester på 1500 m innendørs nå i vinter. Hun har løpt omtrent hele livet, men i slutten av tenåra tok hun fri fra satsinga for virkelig å kjenne etter om det var løpinga hun ville bruke så mye av tida si på. Etter tre år kom løpegleden virkelig tilbake, og nå er den med henne enten hun trener seg sjøl eller andre. 
 
Trond Olav Berg har drevet idrett omtrent dobbelt så lenge som Birgit og Sigrid, og 56-åringen fra Bøler i Oslo har ingen planer om å gi seg. 

- Det aller viktigste for meg er å ta vare på helsa. Dermed må jeg trene på en måte i dag, som gjør at jeg kan fortsette å trene i morgen, til neste uke, måned og år - ja, hele resten av livet, forteller Trond Olav i intervjuet. Men sjøl om han ikke driver rovdrift på seg sjøl, er han så rå at han to ganger har vunnet klassen i Birkebeinerrennet, og han er også en av landets aller sterkeste veteraner med løpesko på beina. I Kondis utdyper han sin ganske så spesielle treningsfilosofi. 

Det gjør også Jostein Vinjerui som er trener for Team Telemark. Han er særlig opptatt av å bygge opp lagfølelsen for utøverne i teamet, og så langt har det også gitt svært gode resultater sportslig. 

I Kondis nr. 2 blir vi også kjent med en trio - Caroline Olson, Kundan Verma og Jon Ilseng - som har det til felles at de trener mot en distanse i Oslo Maraton. Men de har ulik bakgrunn og ulike ambisjoner og tilpasser treninga deretter. Vi vil følge trioen i flere Kondis framover, og slik vil både løpenerdene og hobbyløperne få masse ideer om hvordan en kan forberede seg til høstens konkurranser. 

Laila Kvelis avslutter sin turrennstreningsserie med tips til de siste forberedelsene og gjennomføringen av for eksempel Birkebeinerrennet. Hvordan legger en opp løpet slik at en får mest mulig igjen for all den treninga en har lagt igjen tidligere i vinter?

Kondis-reportasjen er denne gangen fra Marcialonga. Hva er det med dette italienske turrennet som hvert år lokker ca. 2000 nordmenn til start?  

Som vanlig byr Kondis også på kostholdsstoff, tester, faste spalter, småstoff og overraskelser. Kanskje var du en av de 56 som betalte i tide og vant en flott premie i kontingentlotteriet? Sjekk lista over premievinnere på side 37!

Og er du ikke allerede Kondis-medlem, så er mars-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Bladet ligger allerede ute på MIN SIDE
De som er medlem, kan også lese årets og fjorårets Kondis-utgaver i digital utgave fra 
MIN SIDE på kondis.no. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen. Ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra 1999 til 2016 kan du se og lese smakebiter fra herfra.
 

Kondis1702_640.jpg
Birgit Skarstein har en unik evne til å se muligheter der mange ville resignert. (Foto: Marianne Røhme) 

Kondis1702-innholdssida.jpg