Kondis1907_350.jpgAlle Kondis-medlemmer kan  allerede nå lese den elektroniske versjonen her på kondis.no. I bladet får du spennende intervjuer, masse treningstips, nyheter, tester, kommentarer og reportasjer fra både inn- og utland.

Les den elektroniske utgaven av Kondis nr. 7 her!

Eirik Mysen er en av de mange skiløperne som satser for fullt i håp om å få til en internasjonal karrière. Han har en sjetteplass på 15 km som beste plassering i NM, og et mål er å få delta i verdenscupen på internasjonal kvote. Målt i NM-plassering er han nesten like god til å løpe. På 10 000 meteren under NM på Hamar i sommer ble han nummer sju med 30.12,93. 

- Hadde jeg holdt meg skadefri og fått trent skikkelig løpsspesifikt i fem år, skulle jeg klart å forbedre meg halvannet minutt – til 28.40, forteller han i intervjuet med Kondis. Men i hvert fall foreløpig er det som langrennsløper han vil utforske talentet sitt. Bli kjente med den muntre Tønsberg-gutten som flytta til Trondheim og går langrenn for Team Telemark. 

Vi har også intervju en av de mange unge løpskometene, Sigrid Alvik. Hun har i sommer tatt bronse på hinder i både EYOF og nordisk mesterskap samt gull på hinder i UM. Men Tyrving-jenta liker også flate løp, og hun har ennå ikke bestemt seg for hva hun vil satse på. 

– Jeg har lyst til å fortsette å løpe både hinder og flatt, men hvis det er hinder jeg gjør det best på, så er det ikke unaturlig om det blir det jeg vil satse på, forteller hun i intervjuet. 

Vi har også slått av en lengre prat med Strindheim-trener Bjarne Vad Nilsen, som førte gutta sine fram til en overraskende andreplass på Holmenkollstafetten i vår. Vad Nilsen er kjent som en av de fremste kritikerne av 4 x 4-treningskonseptet, og han har tidligere presentert 11 argumenter mot denne treningsformen. Nå får 53-åringen god plass til å presentere sin egen treningsfilosofi.

Kondis nummer 7 inneholder også mye annet treningsstoff. Her er en fagartikkel av Ane Korsvold om hvordan de ulike fasene i menstruasjonssyklusen kan påvirke prestasjonen på både trening og i konkurranser.

PT og yogainstruktør Jeanett Bjerke svarer grundig på om løpere bør tøye, og hva slags bevegelighetstrening de i tilfelle bør drive.

I Ekspertpanelet forklarer fysioterapeut Marte Lund hvordan en best kan forebygge løpsskader - og hva en bør gjøre hvis en likevel er blitt skadet. Har du ting du lurer på, er det bare å sende spørsmålet ditt til Ekspertpanelet på kondis@kondis.no. Ekspertene svarer gladelig enten det er noe om trening, skader, kosthold eller noe annet idrettsrelatert du lurer på. 

Kondis-president Tim Bennett har ikke bare skrevet lederartikkel, men han har også testa den nye Nike Vaporfly Next%-skoen og sammenlignet den med forgjengeren, Vaporfly 4%. Innbyr den nye skoen til løping på et nytt og høyere nivå? I bladet finner du også test av "månedens sykkel" og pustende regntøy fra Gore. 

Her er også faste spalter som 21 kjappe (med Nina Wavik Ytterstad), Under lupen (Therese Johaugs prestasjon i Lysebotn Opp), Annerledesløperen og Perspektiv. Det hele krydres med småstoff, nyheter og reportasjer fra både små og store løp. 

Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlemmer, kan også lese de siste årgangene av Kondis i digital utgave her. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. Medlemmene vil få papirutgaven i posten løpet av uke 39. 

Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er oktober-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis1907-2.jpg

Kondis1907_640.jpg
Eirik Mysen satser hundre prosent som langrennsløper, men liker å ytre seg på sosiale medier. I tillegg er han en av landets beste langdistanseløpere, og på 10 000 meteren i NM ble han nummer sju. (Foto: Roger Nesshaug)