Kondis1507_350.jpgEmilie Moberg har stått fram som landets beste landeveissyklist, og sjøl om det ikke ble noen topplassering i VM, så imponerte hun mange med 37. plass - som den klart beste av de norske. Før VM slo Kondis av en lengre prat med både henne og hennes trener, Jan Georg Iversen, som Emilie mener har mye av æra for framgangen.   

Eli Anne Dvergsdal er omtrent like fremadstormende som motbakkeløper. I sommer tok hun sølv i EM, og etter at bladet var gått i trykken, vant hun Stoltzekleiven Opp på utklassingsvis. I Kondis får du vite hvordan og hvor mye den tidligere fotballspilleren trener. Det er ikke små doser, for å si det sånn. 

Glad i å trene er også 71 år gamle Johan Høgseth som sju år på rad har vunnet klassen i Grenserittet. Men frisøren fra Eidsvoll nøyer seg ikke med å vinne klassen. Han kjører så fort at sjøl de beste kvinnelige terrengsyklistene i Norge har problemer med å holde superveteranen bak seg. 

I dette nummeret av Kondis starter en ny serie kalt "Min treningsfilosofi" der noen av landets beste trenere blir intervjua. Førstemann ut er Finn Kollstad som er drivkrafta bak Kristiansand Løpeklubb og som har ansvaret for fremadstormende unggutter som Stian Bekkevoll og Kristian Tjørnhom. Kollstad løper også fort sjøl og kom nettopp i mål på 2.40.10 i Berlin Marathon. 

Kondis' ekspertpanel svarer denne gangen på et leserspørsmål om hvor mye skadevondt det er forsvarlig å løpe med. Bør en la være å løpe når det murrer i f.eks. knær eller hæler, eller kan det gå bra å løpe seg gjennom skadene? Har du ting du lurer på, kan du sende inn ditt spørsmål til en av ekspertene på e-post til Kondis og få svar i neste nummer av bladet. 

Kondis nr. 7 byr også på en større  artikkel om hvordan de beste norske mannlige langdistanseløperne på 1970- og 1980-tallet trente. Her får du nokså detaljert info om hvordan storheter som Knut Kvalheim, Are Nakkim, Stig Roar Huseby og flere andre la opp treninga si.

Bladet inneholder også reportasjer fra både Trondheim og Oslo Maraton med et spesielt fokus på NM på henholdsvis hel- og halvmaraton. Årets norske halvmaratonmester, Heidi Pharo, forteller om hva NM-gullet betyr for henne og om hennes mål videre framover. 

Som vanlige inneholder bladet også produkttester, kommentarartikler og andre faste spalter samt små og store overraskelser. Til sammen blir det 80 sider med inspirerende lesestoff. Er du ikke allerede medlem, så har du en god grunn til å bli det! 

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler! 

Kondis1507_640.jpgEmilie Moberg har år for år kommet stadig nærmere verdenseliten i landeveissykling. (Foto: Bjørn Johannessen)