Kondis1406_350.jpgKondis hadde gleden av å møte både Galen Rupp og hans treningskompis Matthew Centrowitz da de var på en ukes treningsleir i Oslo i sommer. Centrowitz  har både sølv og bronse på 1500 m i VM, og i bladet får du vite hvordan de begge trener og tenker for å kunne slå verdens aller beste løpere. Vi får også presentert deres trener, Alberto Salazar, som var en av verdens beste langdistanseløpere på 1980-tallet og som nå styrer treningsgruppa "Nike Oregon Project". 

Helt på samme nivå som Rupp og Centrowitz er ikke Håkon Haabeth Brox og Emil Lerdahl, men i august-nummeret av Kondis får vi vite hvordan de har forberedt seg til maratonløpet i EM i Zürich 17. august. De bor begge i Harstad og har trent mye i lag i oppkjøringa, men mens Håkon løper for Norge, løper Emil for Sverige. Så her vil det bli en klassisk norsk-svensk duell innlagt i EM. 

Men Kondis er ikke bare idrett på mesterskapsnivå. Løpslederen for Oslo Marathon, Anders Björk, trener videre for å klare målet om å løpe 15 kilometeren i Lidingöloppet på 1 time og 23 minutter. Her skal verken en hofteskade eller et litt for godt tilbud av kaloririk sommermat hindre han i komme i god høstform. 

Else Husa har til tross for flere 
 forviklinger gjennomført En Svensk Klassiker, bestående av Engelbrektsloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen og Lidingöloppet. Med en kombinasjon av god planlegging og en solid dose standhaftighet kan sjøl store mål nås. Kondis drøfter også på treningssidene hva som kjennetegner gode mål for idrettsutøvere. 

Kondis-president Tim Bennett har funnet seg en perle av et fjelløp i sveitsiske Zermatt, og i bladet får du beretningen og bildene som forteller om hvordan det gikk da 46,6 km og 2458 høydemeter skulle forseres. 

Kondis byr som vanlig på utstyrstester, og denne gangen er terrengsko for både løping og sykling satt under lupen. Erik Amit Nordlie har testa kostbare, aerodynamiske karbonhjul opp mot atskillig tyngre og billigere aluminiumshjul. Står pris og fart i forhold til hverandre? Med utgangspunkt i årets Tour de France spør sykkelskribenten også om sykkelsporten virkelig er blitt noe reinere når det gjelder doping. 

Alt dette og mye, mye mer for du når 80 sider med godt kondisjonert stoff dumper ned i postkassen eller på dørmatta denne uka. Er du ikke allerede medlem, er det bare å sørge for å bli det. Da vil du ikke bare få ti årlige nummer av Kondis og mange andre medlemsfordeler, men også bidra til å støtte det arbeidet Kondis gjør for å legge til rette for kondisjonsidrett i Norge. 


Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler! 

Kondis1406_640.jpg
Gulljakten: Amerikanske Galen Rupp har ambisjoner om OL-gull på 10 000 m i 2016. For å klare målet må han slå en rekke gode afrikanske løpere. I Kondis nr. 6 møter du Rupp, hans treningskamerat Matt Centrowitz og deres trener Alberto Salazar. (Foto: Bjørn Johannessen)