Kondis1807_350.jpgLes den elektroniske utgaven av Kondis nr. 7 her!

Odd Gunnar Tveit er kjent for mye - for årlig arrangering av Steinsland Bygdemaraton, for lett påkledt løping sjøl på kalde vinterdager, for et brennende politiske engasjement - for å nevne noe. Den blide sørlendingen har som mål å springe 300 maratonløp, og han nærmer seg med raske steg. 220 er allerede unnagjort. Kondis har vært heime hos 54-åringen, og der vanka det både bløtkake og mange artige historier. Mange av dem får du lese i det nye Kondis-bladet. 

Sigrid Jervell Våg er like blid som Odd Gunnar Tveit, men hun liker best kortere distanser, og i NM vant hun gullet på både 1500 og 5000 m. Vi har tatt en kjapp prat med henne, og BUL-jenta, som er minst like god til å inspirere som hun er til å løpe, deler villig av sine erfaringer. 

Det gjør også Emma Kirkeberg Mørk. Sjøl om hun ennå ikke har fylt 16, har hun masse erfaring fra både trening og konkurranser. I sommer deltok hun i U18-EM på 3000 m, og hun tok også gull på samme distanse under UM. Og så snart hun er ferdig med løpssesongen, gleder hun seg til å spenne skiene på beina. Hun er like god i langrennsløypa, og foreløpig har hun satsa like mye på begge idrettene. Til våren vil hun trolig ta et valg ...

Monika Kørra, som kanskje er mest kjent for boka "Bryt stillheten", er nettopp blitt trener for juniorlandslaget i langrenn. Til Kondis forteller hun om treningsfilosofien og treningsopplegget hun bruker. Her er det mye å ta med seg for skiløpere uansett alder og nivå. 

Jon Ilseng, Janicke Bråthe og Kim Johannesen brukte sommerferien til å løpe tvers over Norge der landet er på sitt bredeste. I Kondis beretter Jon Ilseng om den 18 dager og 660 km lange løpeturen. Bildene er like vakre som opplevelsene som formidles slik bare en entusiast kan gjøre det. 

Utstyret er ikke så viktig for løpere - bortsett fra skoene. Hvordan velger vi riktig sko, spør Andreas Grøgaard, og den tidligere skoselgeren som har løpt maraton fortere enn Odd Gunnar Tveit, har mange gode svar. Blant annet at Nike Vaporfly 4% ikke er den beste skoen for alle løpere til alle formål. 

Kenneth Harlem presenterer det verkstedutstyret som litt ivrige syklister trenger for å holde sykkelen rein og i orden. Ane Korsvold har sett på hvor lurt det er å bruke smertestillende for å kunne trene - eller konkurrere - seg gjennom skader og sjukdom. Hun har intervjua professor Inggar Lereim som har mange års erfaring som både idrettslege og antidopingekspert. 

I Kondis nr. 7 får du også svaret på hvordan de gikk med de tre som trente mot Trondheim og Berlin Marathon etter program fra Per Gunnar Alfheim. Uten å røpe for mye kan vi si at det var mye glede i målområdet i begge byene. 

I bladet finner du ellers småstoff, kommentarer, faste spalter og overraskelser. Det er bare å glede seg! Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er oktober-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlem, kan også lese de siste årgangene av 
Kondis i digital utgave her. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen. Ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis1807-3.jpg

Kondis1807_1280.jpgOdd Gunnar Tveit har løpt maraton i snart 30 år og er ikke gått lei så langt. (Foto: Bjørn Vidar Lie)