Kondis1502_350.jpgFor Martine Ek Hagen var hovedmålet for sesongen å bli tatt ut til VM, og at hun fikk gå to distanser, var mer enn forventa for jenta som snart fyller 24 år. I den nye utgaven av Kondis blir du kjent med den ambisøse skiløperen fra Enebakk. I oppveksten gjorde hun det best som håndballspiller, men delvis på grunn av sin tremenning, Heidi Weng, valgte hun skiene. Og det har hun ikke angra på.  

Sindre Buraas derimot, valgte bort skiene til fordel for piggskoene, og det er et valg også han har hatt suksess med. I et større intervju får vi vite hvordan han trener både fysisk og mentalt på sin veg mot OL i Rio i 2016. 

Allsidige Anine Ahlsand er en av landets beste juniorer i langrenn, skiorientering og orientering. I Kondis møter vi juniorjenta som nylig ble verdensmester i skiorientering.  

Treningsstoff er det mye av også i dette Kondis-nummeret. Eirik Haugsnes fortsetter sin serie om fjelløping, og denne gangen er temaet hvordan en best mulig kan forberede seg til bratte motbakkeløp. Eirik har blant annet tatt en prat med Stoltze-kongen, Thorbjørn Ludvigsen, og formidler de beste treningstipsene hans.  

Kristin Granum Rosebø presenterer sju skadeforebyggende øvelser for langdistanseløpere. Granum har solid erfaring som personlig trener, og gjennom tekst og bilder viser hun hvordan styrketreninga kan bli både effektiv og skadeforebyggende. 

Ingrid Lorvik har vært på treningssamling i Spania, og hun forklarer hvordan syklister kan få mest mulig ut av treningsoppholdet i sørlige strøk. Hvor bør en dra, hvordan kan en legge opp treninga og hvilke ting bør en tenke spesielt på når en kan konsentrere seg for fullt om treninga sammen med likesinnede?

Utstyrstester er det også rikelig av i dette nummeret av bladet. Birkebeinerrennet står for tur, og Kondis har testa hele 14 potensielle sekker. Testerne har også prøvd de samme sekkene til både løping og sykling, og her kan du finne både gode allroundsekker og sekker som egner seg best for én bestemt idrett. 

Seks av de aller beste skistavene er også satt under lupen, og Kondis' testere har også prøvd Fishcers nye Speedmax-serie når det gjelder både skøytesko og skøyteski. 

Kondis nummer 2 inneholder også Skiveteranen, som er et 24-siders skimagasin med intervju, reportasjer og resultater fra langrennsverdenen. Hovedoppslaget er et bredt anlagt intervju med Brit Pettersen Tofte. Hun var en av verdens beste skiløpere på 1980-tallet, men hun har hele tiden holdt seg i form og har den dag i dag en sentral rolle i skimiljøet på Lillehammer. 

I tillegg kommer småstoff, faste spalter og overraskelser. Til sammen blir det 88 sider med spennende lesning. Er du ikke allerede medlem, er det bare å bli det. Da vil du ikke bare få ti årlige nummer av Kondis, men også bidra til å støtte det arbeidet Kondis gjør for å legge til rette for kondisjonsidrett i Norge. 

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler! 

Kondis1502_640.jpgTreningsglad: I mars-nummer av Kondis får vi vite hvordan Martine Ek Hagen legger opp treninga si. (Foto: Bjørn Johannessen)  

Kondis1502_Skiveteranen_640.jpgSkibilag: Brit Pettersen Tofte er en av flere spennende skiløpere som vi blir kjent med i Skiveteranen.