- Jeg gleder meg til å ta fatt på den utrolig vakre og utfordrende løypa, fortalte Emilie Forsberg da vi møtte henne noen timer før start i går kveld.

- Opprinnelig var planen å løpe 42 kilometeren, men så lokket den lange og bratte løypa mer, sa Emilie som har hatt sete i Tromsø de seinere åra, men som nå har flytta til Les Houches like ved Chamonix. Der bor hun sammen med terrengultraløpingens største stjerne, Kilian Journet, som seinere i dag skal løpe KM Vertical og på søndag maratonløpet.

Etter 26 kilometers løping leder Emilie Forsberg med 6 minutter på Anna Frost fra New Zealand. Margrethe Løgavlen fra Tønsberg ligger på 23. plass 1 time og 7 minutter bak Forsberg.

I herreklassen er Sverre Slethaug antatt beste norske, og ved passering 26 km lå han på åttendeplass, 10 minutter bak Luis-Alberto Hernando  som leder. 

Følg løperne live her

I ettermiddag er det klart for det bratte motbakkeløpet, KM Vertical. Her er Torbjørn Ludvigsen en av de store favorittene, og også Eirik Haugsnes er ranka høyt etter at han ble nummer tre i fjor

Torbjørn var optimistisk da vi møtte han dagen før dagen. 

- Jeg tror det er ei løype som passer meg godt, og jeg kommer til å gi alt. Så får vi se hva det holder til. 

Eirik Haugsnes liv som terrengløper på internasjonalt nivå fikk bred omtale hos NRK før løpene i Chamonix i artikkelen "Eirik skulle bare løpe opp bakken"

Bergensgjengen.jpg
Torbjørn Ludvigsen er klar for både KM Vertical og 42 kilometeren med et solid støtteapparat ved sin side. Thomas Andersen (til høyre) har sammen med sin datter Julie (til venstre) vært på treningsleir i Chamonix hele uka, mens Lene Bødtker har både norske flagg og vikinghjelm klar for å heie på sin kjære Torbjørn. (Foto: Runar Gilberg) 

Starten_arr.jpgStarten på 80 kilometeren i Mont Blanc Marathon gikk klokka 4 i dag tidlig. (Foto: Arrangøren) 


Mont Blanc Marathons heimeside