Toppbilde: Inger Bonden  (foto: Arrangøren)

Kort tid før Montebelloløpet avholdes melder arrangøren om flotte forhold og stor interesse.

Montebelloløpet går av stabelen neste helg, lørdag 27. september og arrangøren Sande Sportsklubb melder at det nå er ca. 20 prosent flere påmeldte enn på samme tid i fjor. Det ligger med andre ord an til at deltakerrekorden på 335 påmeldte ryker i årets løp.
– Vi er glade for at interessen for løpet er på vei opp, og vi har en tørr og fin løype som går hovedsaklig i terrenget som venter på deltakerne, sier presseansvarlig Espen Olsen.

Løypa er merket fra start til mål, og det er også organiserte fellestreninger i løypa.

Idrettslagets egen Inger Bonden stiller til start i løpet. Hun er med på juniorlandslaget på langrenn og bruker løpet på kjente stier og veier til oppkjøring før sesongen starter i november. Inger er en av favorittene i dameklassen. I trippelen leder Liv Birgit Jorde leder med ca. 10 minutter på Hilde Hoff. På tredjeplass ligger Silje Stensrud.

Anders_Stenbrenden_Montebelloloepet_2013_700.jpg
Anders Stenbrenden under fjorårets Montebelloløpet (foto: Arrangøren)

I herreklassen blir det jevn kamp i trippelkonkurransen mellom Lars Petter Stormo, Anders Stenbrenden og Jo Nordskar, hvor det skiller mindre enn 4 minutter fra 1. til 3. plass sammenlagt.

Lokalt i Sande er det også endel prestisje i konkurransen om å bli «Sandes sprekeste bedrift», som kåres under løpet. – Vi ser at stadig flere bedrifter ser nytten å få de ansatte i bedre form og det lokale næringslivet stiller i stadig større grad opp om arrangementene våre, sier Olsen.

Han opplyser også om at arrangøren sørger for underholdning på torget i Sande etter målgang: – Tidligere idolfinalist Anniken Kolstad skal ha konsert på torget etter premieutdelingen. Dessuten deler hun ut premier til de barneklassene. Vi ønsker å gi et tilbud til hele familien, forklarer Olsen.

Montebelloløpet har tre forskjellige løyper å velge mellom: 5 km, 7,5 km og 16 km, alle med hovedsaklig terreng, men med korte partier med grus og asfalt. Dessuten har de aller minste en mulighet for løpe 600 meter eller 1,5 kilometer i Sande Sentrum.

Montebelloløpet er siste arrangement i Montebellotrippelen, som ble innledet av Montebellorennet i februar og etterfulgt av Montebellorittet i slutten av mai. Om lag 100 deltakere er fortsatt med i trippelkonkurransen.

Les mer på Montebelloløpets hjemmeside.