Montebellolopet_heder.jpg

Montebelloløpet lørdag 28.september avslutter årets Montebellotrippel. Hovedløypa er 16 km ganske kupert veg-/terrengløp for aldersgruppen 16-69 år. De yngre og eldre løper enten 7,5 eller 5 km.

I fjorårets løp var det 187 deltagere, en økning fra 105 året før. Fortsatt er løpet "lillebror" i trippelen, men arrangøren håper at dette skal bedre seg etter hvert.

Nettpåmeldingen er stengt, men fram til fredag kl 23:59 kan du etteranmelde deg HER

Trine_Tumborg_640x437_350x239.pngMontebelloløpet 16 km beskrivelse
Startområdet er ved Kalmoseterveien på toppen av "Holstebakken". Løypa følger Kalmoseterveien fram til kulverten under E18. Derfra følger den Montebelloløypa fram til Skaug. Løypa tar av fra Kalmoveien og følger sti fram til Guriløkka der første drikkestasjon befinner seg.

Fra Guriløkka følges sti fram til Kalmovannet som skal løpes 1,5 ganger rundt, Løypa krysser Haukelielva og følger traktorvei fram til Skjørdal, andre drikkestasjon ligger. Fra Høybråta følger løypa sti/traktorvei fram til bro over motorveien ved Bonden. Herfra følges bilvei og jordekanter til mål ved på torget i Sande.

Mer Løpsinfo

Løyperekorder:
Kvinner: Mari Johanne Brox, OSI 1:12:46 (2012)
Menn: Jarle Wermskog, Oslo Sportslager (2011)

Se mer på Løpets hjemmeside

trippel_3beste_menn.jpg
De tre beste menn i Montebellotrippelen 2012.
Fra venstre:  Anders Stenbrenden, Mislukern vinner Lars Petter Stormo og nr.3 Lasse Blom.

3_beste_i_trippelen.png

De tre beste kvinner i Montebellotrippelen 2012.                                                                
Fra venstre: Margrethe Havre, Berger IL nr.3, Mari Brox vinner og nr.2 Tine Trømborg, Montebello Sport


 

mundal_motivasjon2 (400x381).jpgMotivasjonskveld med Steinar Mundal
På mandag (23.9.) arrangerte Montebelloløpet inspirasjonskveld med Steinar Mundal. Mundal, som er trener på herrelandslaget i ski, avslørte litt om hvordan våre beste skiutøvere trener. Vi hørte litt om barmarkstreninger, og så videoer med teknikktrening både på rulleski og ski. Mundal plukket ut det han mente var viktigst å fokusere på i klubb, og med barn og ungdom. Både variasjon, idrettsglede, teknikktrening og utholdenhet skal til. Også de litt eldre turløperne fikk med seg gode tips frem mot vinteren.

 

Tar turløperne Mundal på ordet, så kan det bli mange seniorer på start både i kretsmesterskap og på lysløyperenn til vinteren. Å gå korte skirenn, var nemlig ikke så dum oppladning og trening i sesong. Nå skal alt altså ligge til rette for at flere kan legge ned god grunntrening før Montebellorennet 16.februar, og første øvelse i Montebellotrippelen 2014.

Hvem som tar seieren i Montebellotrippelen 2013 blir avgjort til lørdag i trippelens siste øvelse, Montebelloløpet. Etteranmelding er mulig frem til en time før starten går klokka 12.