PRESSEMELDING:

Lørdag 23. mai -2015 arrangeres Montebellorittet for 16. gang. Maratonrittet har i 2015 fått Norgescup status for 5. gang, samt blitt godkjent som seedingsritt for Birkebeinerrittet 2015.

Montebellorittet har blitt en populær vårklassiker for terrengsyklister. Første ritt hadde 230 deltakere, mens det i 2014 var hele 1100 deltakere som tok turen gjennom skauen fra Sande til Konnerud. Løypa byr på variert skogsterreng, går langs skogsbilveier, samt i noen krevende stipartier. Montebellorittet håper på en fortsatt vekst og åpner for 1500 deltakere i 2015.  

Montebellorittet arrangerer fire fellestreninger for at deltagerne skal kunne gjøre seg kjent i løypa. Det vil bli delt inn i grupper etter ulikt ambisjonsnivå.

Søndag 10. mai kl 10:00
Oppmøte Sande Sportsklubb sitt klubbhus Dyegata 29 i Sande.
Kontaktperson Espen Olsen, 

Tirsdag 12. mai kl 18:00
Oppmøte ved KIL sitt klubbhus på Konnerud

Vi kjører først en runde i rundbaneløypa som inngår i Menn Senior Elite. Deretter kjører vi asfalten ned til Svingen og videre til Andorsrud og drikkestasjonen på Heia. Deretter resten av løypa tilbake til mål. Forventet tidsbruk ca 2,5t

Torsdag 14. mai kl 10:00 (Kristihimmelfartsdag)
Oppmøte Sande Sportsklubb sitt klubbhus Dyegata 29 i Sande
Kontaktperson Espen Olsen

Tirsdag 19. mai kl 18:00
Oppmøte ved KIL sitt klubbhus på Konnerud. Vi kjører asfalten ut til Sande og deretter 32km traseen tilbake til Konnerud. Dvs. Tar av til høyre ved Majordammen og kjører ut til Andorsrud og tilbake til mål på Konnerud.

Montebellorittet kan by på ungdomsklasser som sykler 32 km, barnefamilier og trimklasser på henholdsvis 22 og 32 km, turryttere kan bryne seg på 42 flotte km. Eliteklassen og master klasser fra 30 år og oppover sykler lang løype på 71 km. Passeringstid ved 42 km vil være tiden som registreres for Montebellotrippelen (ski, sykkel og løp).

Det legges opp til puljestarter hvor Mérida ranking ligger til grunn for hvilke pulje man får startplass i. 

Ytterligere informasjon og påmelding til Montebellorittet finner du på www.montebellorittet.no