Lars_Petter_Stormo_600x900.jpg

PRESSEMELDING:

Vi møte Lars Petter og kona Trude i Montebelloløypene sist søndag. På lørdag gikk han inn til en sterk 24. plass i Holmenkollmasjen og seier i M35-39 år. Dagens økt ble derfor en rolig restitusjonstur i Montebellotrasen. Lars Petter er også tittelforsvarer i Montebellotrippelen, som består av Montebellorennet 28. februar, Montebellorittet 23. mai og Montebelloløpet 26.september.

Lars Petter er nå inne i en hard trenings periode med skirenn stort sett hver helg. Han vil slippe opp treningsmengden uka før Montebellorennet slik at formen blir best mulig til Montebellorennet og Vasaloppet som går helgen etter. Når vi spør hvor mye han trener kommer svaret raskt. Ski 3 ganger i uka (ink. renn), løp 2 ganger, svømming 2 til 3 ganger og sykkel 1 gang. Styrketreningen legges til svømmebassenget. Det blir mange harde økter, men siden treningen er så variert funker det fint. Han understreker at de rolige øktene er kjempeviktige. Disse må være så rolig at det nesten er flaut. Her har mange turløper og mosjonister mye og hente.

Årets siste skitur blir Birkebeinerrennet. Allerede i påsken setter han og kona Trude turen til Mallorca for å starte oppkjøringen mot sommerens høydepunkt, Norseman Extreme Triatlon i begynnelsen av august. Allerede i mai vil han stå på startstreken i Montebellorittet, som går mellom Sande og Konnerud. Med løypelengde på 42 km er det ideelt så tidlig på sesongen påpeker han.

Økt fokus på løp er viktig utover sommeren. Løp er det som skiller mest i Norseman, så man må legge inn mye løpt i sitt treningsopplegg. Høsten benytter han også til å delta i mange løp. Spesielt liker han skogsløp og trekker frem Montebelloløpet som ett av det beste i distriktet.

For mere info om Montebellotrippelen se www.montebellorennet.no