Deltagerrekorden i Fredrikstad Maraton er fra i fjor da 101 fullførte, så det er gode muligheter for ny deltagerrekord i år. 

Nettpåmeldingen er nå stengt, men det er mulig å etteranmelde seg på løpsdagen fra kl. 09.00 på FIF-huset. Startnummer hentes også på FIF-huset fra kl. 09:00. 

Beskrivelse av trasèen
Løypa i Fredrikstad Maraton er beholdt uendret alle ganger løpet er arrangert. Det løpes 3 runder à 14 km. Starten er trukket 195 m tilbake for å få korrekt distanse. Fra starten ved FIF-huset går det lett utfor den første kilometeren. Herfra løpes det på gang- og sykkelvei uten nevneverdige høydeforskjeller fram til første drikkestasjon ved Østfoldhallen, og videre langs Rolvsøyveien fram til Rolvsøy kirke. I det vi passerer 8 km, svinger løypa inn langs Hatteveien med retning mot marka. Nå følger et litt tyngre parti opp mot nye Rekustad skole. Her forlater vi asfalten og løper inn i skogen hvor vi finner andre drikkestasjon. Resten av runden er lettløpt skogsbilvei gjennom Borredalen og Bjørndalen fram til passering/målgang ved FIF-huset.

Drøyt halve trasèen er asfalt, resten er gode grusveier. Til tross for et tyngre parti midtveis på runden, har løypa vist seg å være ganske rask. Mats Haldin har løyperekorden blant gutta. Hans bestetid skriver seg fra 2006 og lyder på 2.36.53. Blant damene har Rigmor Arge så langt vært raskest med tida 3.13.23. Også denne rekorden er fra 2006.

Og selv om du skulle befinne deg godt inne i prestasjonsbobla: Nyt høstværet og turen gjennom Borredalen/Bjørndalen. Du får den attpå til 3 ganger! 


Startlister, kart, løypeprofil og annet finnes på arrangementets hjemmeside.

Løyperekorder og klasserekorder i Fredrikstad Maraton (pdf)

Deltagere med flest fullførte løp (pdf)

Alfabetisk oversikt over alle deltagere gjennom tidene (pdf)

D30_8992.jpg
Bedre blir det ikke en høstdag i Fredrikstad Maraton. Her fra fjorårets løp. (Begge foto i artikkelen: Rolf Bøhn)