Det går mot deltakerrekord for sjette år på rad i Nordmarkstravern!

Når den ordinære påmeldingen til Nordmarkstravern stengte tirsdag kveld var det 1562 påmeldte Travern. Det var 194 flere enn på samme dag i fjor. 
Som regel utjevner antall etteranmeldte seg med de som av en eller annen grunn ikke stiller opp (15-20%)
Slik var det også ifjor med ca. 200 påmeldte de siste fire dagene og 200 færre som startet enn de som var påmeldt. 

I 2005 var det 253 fullførende i Nordmarkstravern. Deretter har pila pekt oppover hvert eneste år. I 2009 passerte en 500 deltakere. Året etterpå ble det deltakerrekord med 747 i mål og i 2011 passerte en 1000 deltakere.  Fjoråret hadde 1343 i mål.

Per torsdagsmorgen var det nå påmeldt 1588 deltakere. 800 på Travern, 656 på Halvtravern, 87 på kvarttraven, 11 på trillern og 36 på Dobbeltravern.

NB:  Det er fortsatt mulig å etteranmelde seg: MELD DEG PÅ HER


ULTRATRAVERN
Nytt av året er altså Ultratravern som rett og slett er Travern frem og tilbake. Med start fra Kringsjå, såpass tidlig som kl.07:00 for at det ikke skal bli noen kollisjon med løperne som starter på Stryken i Nordmarkstravern.  D.v.s. bruker du mer enn 4 rimer til runding vil du møte dem, For disse anbefaler arrangøren å vise hensyn og holde til høyre. 
Totale høydemeter opp – og ned – er rundt 1250 så det blir en solid tur. Løypebeskrivelse får du her.

Deltagerne må selv sørge for drikke og mat til vending på Stryken, men arangøren setter ut kanner med vann på Gørja (etter ca 11,5 km) og Trehørningen (etter ca 20 km). På veien tilbake til Nordberg skole kan man bruke mat- og drikkestasjonene til Nordmarkstravern.
Dessuten blir det en egen stasjon ved vending på Stryken hvor ultraløperne kan hente dropbagen sin.

36 er for øyeblikket påmeldt. Foruten alle de norske, er det også påmeldt en svensk, en tysk og en fransk løper.

PULJESTART
Etter tilbakemeldinger fra deltakerene om kø-løpinger på enkelte  strekninger har arrangøren innført puljestart. Det blir fire puljestarter på travern og halvtravern. Merk at vhis du skal starte i pulje 4 på travern må du reise med første buss fra Sognsvann. Den starten går nemlig kl.10:00 fra Stryken.

Nordmarkstravern hjemmeside
Påmelding Nordmarkstravern
Nordmarkstravern på Facebook
Nordmakstravern samleside med bilder, reportasjer og resultater fra tidligere år.
#Hastag Nordmarkstravern

klynge.jpg
Fra 2012 Foto: Tim Bennett