Ingressbildet: Kl. 12.00 holdt Tromsøs ordfører, Jens Johan Hjort, åpningstalen for årets Midnight Sun Marathon i trappa i Rådhuset med løpere fra 63 land sto i kø for å komme inn i Rådhus-foajen. I den forbildelse overrakte han den mest betydningsfulle utmerkelsen kommunen har til 25-årsjubilanten. Det er løpets daglige leder, Nils Hætta, som tar i mot utmerkelsen, mens nestlederen i stiftelsen Midnight Sun Marathon, Hege Villumstad, står ved siden av.


Tekst og foto: Kjell Vigestad 

Ordførerer Jens Johan Hjort, oslogutt som er blitt akseptert i Nord-Norges hovedstad, lovet i fjor å løpe alle distansene i Midnight Sun Marathon.Men som med politikerløfter flest, så ble det med løftet. Han unnskyldte seg med at skader stoppet han. Uansett fremholdt han den store betydningen byens store løp har hatt for å sette Tromsø på idrettskartet både i Norge og internasjonalt.

Det sjette NM i maraton i Tromsø starter lørdag kl. 20.30
Midnight Sun Marathon har vært en flittig NM-arrangør. De har tidligere hatt NM i maraton i 1994, 1996, 2001, 2004 og 2009. I årets NM er det tre klare favoritter i herreklassen: Tesfayohannes Mesfun Fisehatsion, fjorårets NM-vinner, John Henry Strupstad, og Martin Kjäll-Ohlsson, og medaljene fordeler seg trolig i den rekkefølge.

For damer er fjorårets NM-vinner fra Jessheim, Maria Venås, klar favoritt, mens Janne Elin Vatnaland er liike klar favoritt til å vinne sølv.

Les stor kondis.no-reportasje fra Midnight Sun Marathon 2012
Les også: Berg, Brox og Bruer vant i Tromsø i 2011,


Karl-Johan_Jakola_styreleder_A20G2889.jpg
Pressekonferanse: En blid styreleder i Midnight Sun Marathon kunne presentere de gode påmeldingstallene for de fem løpene som inngår i arrangementet. Han fortalte også at arrangøren har fått kr 400.000 i ekstra midler i år til jubileumsfeiringene, og at hele løpsdagen er fylt med aktiviteter før barneløpet starter kl. 17. Det skal være konserter, show, oppvisning og utdeling av kakestykker fra jubileumskaka.  

Medalje_jubileumsloep_A20G2893.jpg
Jubileumsmedaljen: Slik ser årets medalje ut som alle deltakerne får når de går i mål

Gishe_Wako_Oddvar_Roesten_A20G2901.jpg
På Kondis-standen: Kondis har fått besøk av favoritten til å vinne 10 km, Lillehammers Gishe Wako. Han står  sammen med styremedlem i Kondis, Oddvar Røsten. Gishe er opprinnelig fra Etiopia. Han bærer en t-skjorte med navnet Oromia, som var et selvstendig land inntil slutten av det 18. århundre, og som utgjorde den gang store deler av dagens Etiopia før det ble okkupert av folkegrupper fra nord-Afrika..