NECON Vinterkarusellen 2014/2015 fortsetter med løp 2 mandag 24..november kl 19.00
Link online påmelding nederst på siden.

erikhanøy.jpg
Erik Hanøy blir speaker på Fana Stadion mandag. 

Fra arrangørklubben Gneist har vi mottatt denne rapporten.

Vi har gjort en stor endring fra forrige løp. Vi har snudd målgangen inne på Fana Stadion. Det løpes nå til venstre i det man kommer ut maratonporten. Dette er gjort for å unngå konflikt med løpere som kommer gjennom maratonporten og løper som har fullført og på vei tilbake til garderobe og drikkestasjon.

Vi må også oppfordre løperne om å holde til høyre for å unngå kollisjon med motgående løpere. Vi setter ut en vakt ved 2 km-merket for å minne løperne på dette. 

Med over 1500 løpere på startstreken og begrenset med parkeringsmuligheter på Fana Stadion, ber vi deltagerne i størst mulig grad benytte kollektivt eller parkeringsplasser ved Lagunen. Vi har åpnet opp for parkering på grusbanen nedenfor Grimseidvegen, og politiet vill dirigere deltagere som kommer i bil ned her så lenge det er ledig plass. Unngå å parkere i private veger i nærområdet.

EQ timing har nå laget programvare til Vinterkarusellen slik at du ikke trenger bestemme deg for hvilke distanse du skal løpe før rett før starten går. De som løper 10 km, passerer en kontrollstasjon som står på 3 km (rett etter vending på 5 km) og denne sorterer ut deltagerne på 10 km automatisk. Du vil også få en mellomtid etter 3 km.

Men husk, du må stille i rett startpulje 10 km (19.00)  eller 5 km (19.05).

Nytt av året er også at mål er flyttet inn på Fana Stadion. Dette forenkler logistikken samtidig som det vill skape mer stemning i målområdet med musikk, speaker og flomlys. 

Karusellen tar nå i bruk maratonporten på Fana Stadion. Det løpes inn på gressfeltet bak stadion og gjennom tunnellen under vegen. Dermed forenkles også parkeringen på grusbanen da ingen løpere vil passere denne veien ved utkjøring.



Hjelp til etteranmelding  løpsdagen kl 1700-1845  i   BFG huset: 
Vi hjelper så langt vi har kapasitet. Vi oppfordrer flest mulig til å benytte onlie påmeldingen.


Startnummer hentes på Fana Stadion løpsdagen i kiosken mellom garderobene, 17.00-1845.

Alle skal ha nytt nummer sesongen 2014-2015. 

Vi ønsker alle å starte kl 19.00!

VIKTIG Å TA VARE PÅ STARTNUMMERET!

Samme startnummer skal brukes på alle løp i karusellen. Dersom du mister det eller glemmer, det må du kjøpe nytt startnummer til kr 50,-.



stianoevergaardaarvik.jpg
Stian Øvergaard Aarvik er en av flere lovende 17-åringer i Gneist som fikk sin landslagsdebut i år. Her fotografert under VM i motbakkeløp i høst der Gneistgutten tok en imponerende 5. plass i juniorklassen. Stian stiller opp til intervju med Erik Hanøy før starten på 10 km.
 

Vår statistikkansvarlig Lars Arve Røssland har dette å si om Stian:

Stian Øvergaard Aarvik (fyller 18 i april 2015) blir av løpsfamilien titulert som "løpsmaskin" eller berre "maskin". Det skjer fordi Stian spring mykje og gjerne - og etter kvart meir og meir oppover.
Stian vekslar mellom motbakke, terreng- og baneløp. Han har bronse frå 2000 meter i UM på Ravnanger frå 2012. Han er ungdomsmeister i terrengløp (lang løype, 4 km) frå Levanger i 2013. Same året tok han bronsen i i kortløypa i Hønefoss.
 
Men dei siste par sesongane har Stian blitt kjent kanskje først og fremst for motbakkeløpa sine. Han har sikra seg topp-plassar i fleire lokale løp, men han har også markert seg meir og meir nasjonalt: 
I 2012 sat eg på toppen av Malmangernuten i Rosendal og tok imot Stian og dei andre som sprang i NM. Då blei Stian nr. 30 totalt og nr. 11 i juniorklassen, U23 (han vann 16/17). Totalt i Motbakkecupen blei han nr. 109.

Så tok klatringa til: I 2013 klatra han 98 (!) plassar i Motbakkecupen, til ein 11. plass totalt, blei nr. 10 totalt i NM og tok sølv i U23.

Men det store gjennombrotet kom i 2014: 3. plass totalt i Motbakkecupen, 11. plass i NM og gull i U23. 
Gullet i U23-klassen i NM førte Stian til VM-tur til Italia, der det blei ein glitrande 5. plass i juniorklassen.



BFG Bergen, som i 2013 var en "Necon klubb", er glad for at sammarbeidet med Necon fortsetter, nå i form av hovedsponsor for karusellen for andre året.

Mer info på BFG Bergen sin hjemmeside

Finn Vinterkarusellen på facebook-logo-2.jpg


Løpskarusellen 2014/2015

Dato 2014: 03. nov - 24. nov - 15. des

Dato 2015: 05. jan - 26. jan - 16. feb - 09. mar - 23. mars


gneistjunior14-600.jpg
Følg Gneist Friidrett Elite på Facebook, klikk på bildet.
Gneist Friidrett Elite blir nå teknisk arrangør av vinterkarusellen. Her fotografert under Ungdomsmesterskapet i Haugesund der de ble landets nest beste klubb, knepent slått av Tyrving.

Les mer om Gneist fra rekruttering til elitesatsing
 

Inntektene fra karusellen skal være med å dekke alle utgiftene Gneist nå overtar fra BFG i form av trenerhonorarer, utøverkontrakter, reiser til norske mesterskap / stafetter etc. Vi snakker fort om beløper opp mot kr 750 000. 

Så ved å delta på Vinterkarusellen er du med å bidra til at unge talentfulle utøvere kan få satse fullt ut på sin idrett. Som belønning for dette stiller våre utøvere opp som funksjonærer på karusellen og sørger for at karuselldeltagerne skal få et best mulig mosjons tilbud gjennom en lang vinter.

Kondisreportasje løp 1 3.november 2014 : Ny deltagerrekord for vinterkarusellen


Løypekart Vinterkarusellen 2014-2015.jpgLøypekart årets vinterkarusell. Klikk på kartet for større utgave (google maps)

NECON_vinterkarusellen_500px.jpg
For påmelding 2014-2015, klikk på karusell logo