Over+tusen+mosjonister+var+p%E5meldt+i+Storehesten+Opp.+I+tillegg+kom+n%E6rmere+300+deltagere+i+konkurranseklassene.+
Over tusen mosjonister var påmeldt i Storehesten Opp. I tillegg kom nærmere 300 deltagere i konkurranseklassene.
Det var regnbyger og tåke over Storehesten på formiddagen, men tåka letnet og godværet kom. Det vel gjennomførte arrangementet i regi av Gaular IL fikk det godværet de fortjente, og deltagerne kunne bestige den 1209 m høye fjelltoppen i solskinn. Nesten 1300 var påmeldt denne lørdagen. 259 i konkurranseklassen i tillegg til 1034 i mosjonsklassen. Til sammenligning var det 930 som deltok i fjor, så dermed bla det satt deltagerrekord i år.

Første halvdel av det 11 km lange løpet gikk på asfalt og grusvei, og deretter bar det ut i terrenget og opp mot toppen. Og selv om finværet kom under selve arrangementet, hadde regnværet dagene i forveien gjort terrengpartiet våt, sleipt og gjørmete. 3-4 km før mål går løypa over fra terreng til fjell, og det var dermed slutt på løping i mye og søle. Imidlertid måtte noen partier med snø forseres før steinpartiet avsluttet oppstigningen til topps.
Motbakkekongen
Jon+Tvedt+i+godt+driv+opp+mot+toppen.+
Jon Tvedt i godt driv opp mot toppen.
Jon Tvedt vant Storehesten Opp i år som i fjor. Fram til midtveis, der grusveien gikk over i terrenget, hadde han følge av Øyvind Heiberg Sundby. Men derfra og inn var Tvedt aldri truet. Han kom i mål på 1.06.10 - noe som var bare 2 sekunder bak sin egen løyperekord fra i fjor. Og da under adskillig tørrere forhold enn årets utgave av løypa. Det var satt opp 10.000 kr til den som tok løyperekorden. Sånn sett var det to dyrebare sekunder. Men på bakgrunn av Jon Tvedts gode prestasjon, kombinert med at han ikke fikk pengepremie for fjorårets løyperekord, gjorde at arrangøren tildelta ham 10.000 kroner likevel.
Jevn kamp om 2. plass
Tormod+Tj%F8rnhom+har+tatt+grepet+om+2.+plassen.+Bak+ser+vi+%D8yvind+Heiberg+Sundby+som+ble+nummer+3.+
Tormod Tjørnhom har tatt grepet om 2. plassen. Bak ser vi Øyvind Heiberg Sundby som ble nummer 3.
Det ble et jevnt oppgjør om 2. plassen. Øyvind Heiberg Sundby hang seg på Jon Tvedt første del av løypa, men måtte slippe da terrengpartiet begynte. Bak kom Tormod Tjørnhom og begynte å spise seg innpå. Midtveis var han omtrent ett minutt bak, men en kilometer før mål løp Tjørnhom forbi Heiberg Sundby. I mål var det 14 sekunder som skilte disse to - i favør Tjørnhom. Fram til Jon Tvedt var det imidlertid to minutter.
Motbakkedronningen
Anita+H%E5kenstad+Evertsen+hadde+neppe+tid+til+%E5+nyte+utsikten+f%F8r+hun+var+i+m%E5l+som+%E5rets+NM-vinner.+
Anita Håkenstad Evertsen hadde neppe tid til å nyte utsikten før hun var i mål som årets NM-vinner.
Anita Håkenstad Evertsen vant NM-gull og satte samtidig ny løyperekord for kvinner med syv minutter. For den prestasjonen fikk hun ytterligere 10.000 kr. Den nye løyperekorden lyder 1.20.32. Ikke langt bak kom o-løper Ingunn Weltzin med 1.21.06, men Evertsen følte likevel at hun hadde kontroll på seieren.
Ingunn+Weltzin+med+en+sterk+2.+plass+og+s%F8lvvinner+i+NM.+Kun+34+sekunder+bak+Anita+H%E5kenstad+Evertsen.+
Ingunn Weltzin med en sterk 2. plass og sølvvinner i NM. Kun 34 sekunder bak Anita Håkenstad Evertsen.
Bildeserie - menn

Tormod Tjørnhom, Kristiansand IF har sikret 2. plassen og sølvmedaljen foran Øyvind Heiberg Sundby som kan skimtes i bakgrunnen.

Øyvind Heiberg Sundby, IK Tjalve inn til 3. plass – 14 sekunder bak Tjørnhom.

Joel Dyrhovden, Samnanger IL ble nummer 4 totalt og vinner av klasse 18-19 år.

Skiløper Morten Eilifsen, Rindals-Troll ble i vinter norgesmester på både 15 kilometer friteknikk og 30 km jaktstart. Her klatrer han inn til en 5. plass i NM motbakkeløp.

Sjur Prestsæter, Lillehammer IL i godt driv inn til 6. plass totalt og 2. plass i klassen 18-19 år.

Magnor Rypdal, Isfjorden IL vant klassen 45-49 år med god margin, og samtidig imponerte han med en 7. plass totalt.

Michael Eriksson, Lillehammer IL ble nummer 9 totalt og 3 i klassen 18-19 år.

Det gikk tungt for Mikael Olsen, Namdal Løpeklubb i terrenget opp til toppen av Storehesten. Han valgte derfor å roe ned tempoet og helles spare beina til nært forestående St. Olavsstafetten hvor Namdal Løpehlubb har ambisjoner om å forsvare fjorårets seier. Her prøver Mikael å holde seg på beina i fjellskråningene opp til toppen av Storehesten.

Jan Erik Sørhaug ble nummer to i klasse 35-39 år og nummer 16 totalt.

Alemayehu Sitotaw, Varegg ble nummer 4 i klasse45-49 år med 1.22.04.

Une Strømme, IL Modig bla nummer 2 i klasse 14-15 år.

Svein Arne Reiersen, Ask Friidrett lå langt framme i første del av løpet, men fikk problemer med leggen og hadde etter hvert nok med å fullføre løpet.

Jan Steinar Roset vant klassen 65-69 år.

Henry Hammersland, Gloppen FIL klatrer oppover mot toppen.

Anders Inge Hundere (til venstre) og Magnar Solheim noen få hundre meter før mål. I mål var rekkefølgen byttet om, men de løp i hver sin aldersklasse.

Kondis distriktskontakt i Ålesund, Helge Fuglseth, leder an.

Eivind Skaar, Førde IL ser ut til å trives godt i fjellet.

Kjell Erling Mundal, Jølster IL.

Motbakkegeneral Christian Prestegård er i ferd med å bestige atter et fjell.

Reidar Eide trives godt i fjellheimen. Han bor i Førde, men er opprinnelig fra Byrkjelo.

Bjarne Martin Gustavsen, AKS-77 ble nr. 5 i klasse 50-54 år.

Harald-Einar Kjønås, Larvik IL.

Svein Amundsen, Eidanger IL ble nummer 5 i klasse 60-64 år.

Torkjell Mo, Gaular IL i klasse 14-15 år.

Arild Een, Ørnar ble nummer 6 i klassen 23-34 år, og nr. 29 totalt.
Bildeserie - kvinner

Merete Helgheim, Gloppen FIL fikk NM-bronse bak Anita Håkenstad Evertsen og Ingunn Weltzin.

Brit-Helen Simmenes, Osterøy IL kom på 4. plass blant jentene med 1.28.42.

Med 1.34.28 ble Helene Pemmer, FRI IL nummer 7 totalt og vant samtidig K35-39 år.

Camilla Grieg ble nr. 3 i klasse 40-44 år og kom på 12. plass blant kvinnene.

Bodil Ryste fra arrangørklubben Gaular IL ble nr. 14 totalt.

Ida Eide fra Øystre Slidre ble nr. 17 totalt og nummer to i klassen for jenter 19-22 år.

Ikke helt ukjente Ingrid Kristiansen holder formen fremdeles godt ved like og vant klasse 50-54 år. Totalt ble hun nummer 23 av kvinnene. Og under premieseremonien på kvelden stod hun for overrekkelsen av medaljene.

Lene Bergersen, Asker Skiklubb ble nr. 8 totalt.

Nancy Sommer, Varegg ble nummer 10 totalt og nummer 2 i klassen 35-39 år.

Anne-Mette Sommer fra Bergen balanserer på kanten.

Kine Eide Kvitne, Voss vant klassen 16-17 år.