Mer og bedre snø
I en uke har det blitt jobbet intenst i Trysil med å grave frem snøhaugen som har ligget dekket av flis hele sommeren. Nå er snøen kjørt ut og på plass på Trysil-Knut Arena. I morgen tidlig står seks kilometer med nypreparerte trikkeskinner klare. Langrennssesongen er dermed offisielt i gang i Trysil.

- Det har vært en intens uke, men alt har gått etter planen. Vi hadde et bedre utgangspunkt i år. Det vil si at vi har mer erfaring med lagring av snø og i tillegg ble det produsert mer. Snøen har klart seg veldig bra og vi har 10 000 kubikk mer snø i år enn i fjor. Det betyr bedre kvalitet på løypene i år, lover Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag.

Bra booking
Trysil har jobbet målrettet de siste årene for å få opp kvaliteten som en treningsdestinasjon. Nå ser man at investeringer i snølagring og en tidlig start på langrennssesongen gir resultater.

- Vi merker veldig godt at det er flere som har fått øynene opp for Trysil som en treningsdestinasjon. Nå i november og tidlig desember har vi bortimot 100 % belegg på noen helger. Vi har flere store idrettsgrupper fra Oslo-området som kommer tilbake til Trysil hvert år og fyller opp hotellet, forteller Pontus Åkesson, hotellsjef på Radisson Blu Resort Trysil, i en pressemelding.

Amdal bekrefter at både idrettslag og landslag har vært veldig fornøyde etter treningsopphold i Trysil pga. mindre køgåing, og med gode tilbakemeldinger på at alle fasilitetene ligger i gangavstander. 

Arenaen fylles opp
Langrennsarenaen er i ferd med å bli fullbooket på noen tidspunkter. I fjor ble det booket totalt 10 400 treningsdager på arenaen i tidligsnøperioden, som går fra 29. oktober til 15. desember. I år er det allerede forhåndsbooket nesten 10 000 treningsdager.

- Arenaen fylles fort opp nå av hovedsakelig idrettslag og klubber. Men det er også flere mosjonister som legger treningen sin til arenaen vår. Vi har heldigvis stor kapasitet og plass til mange. Alle er velkomne, men det kan være lurt å sjekke kapasitet på arenaen før man setter på seg skiene, sier Amdal.

Testing av ski og trasé
Trysil feirer langrennsåpningen med åpen dag på Trysil-Knut Arena lørdag 29. oktober. De største leverandørene av langrennsutstyr til Trysil er på plass til åpningen, så på lørdag kan man teste årets langrennsski på arenaen. I tillegg er det gratis å trene mellom 10.00 og 14.00, slik at alle kan få testgå løypene våre. Anita Moen vil være til stede på arenaen for å gi gode tips til sesongstart. Det meldes også sol, så da ligger alt til rette for en strålende langrennsåpning