Arrangøren Gneist var godt fornøyd med både oppslutningen og gjennomføringen av de tre første løpene i årets Vinterkarusell. Puljestartene fungerte utmerket og man slapp dermed å stoppe trafikken i Grimseidvegen da undergangen ut på gressbanen kunne benyttes. Endringen ved vending 5 km, som ble gjort før løp 2, fungerte også fint.  (Se løypekart) . Nå ligger alt tilrette for det første karusell løpet i 2016.

VK 15-16 10 km.jpg

Utbyggingen av bybanen mellom Lagunen og Bergen Lufthavn Flesland har skapt utfordringer for 10 km, så her kom ikke endelig trase på plass før tre dager før det 1. løpet.  Men med god innsats fra utbyggingssjef for Bybanen, den tidligere storløperen Terje Simmenes, kom gatelysene på plass i tide til at den nye gangveien langs Bergens stolthet Bybanen kunne benyttes.

Gneist jobber med stadige forbedringer og årets karusell har flere spennende nyheter. Den største er nok puljestarter på både 5 og 10 km. Dette er gjort for løpernes sikkerhet og for å unngå den verste køløpingen og dermed få bedre flyt i feltet. Nettotidene, som er utprøvd med hell under Sommerkarusellen og Fanamilen, har gjort dette mulig. 

VK3-Necon.jpg
Karusellens hovedsponsor NECON står for bestemannspremiene på 5 og 10 km. Olav Endre Østervoll fra Austevoll vant 5 km for menn og fikk karusellens flotte medalje i gull i tillegg til spennende sponsorprodukter. Alle som fullfører 5 løp eller flere får samme flotte medalje i sølv.

IMG_3522-rema-640.jpgREMA 1000 i samarbeide med Taffel gir flaskevann til deltagerne under karusellen. REMA-sjefen på Fanatorget, Eivind Madsen, er ivrig deltager og har også med seg tre fotballag i karusellen. I tillegg til drikken som REMA stiller med, trekkes det også ut fire gavekort a kr 200 fra REMA på hvert av de 8 løpene.


IMG_1467-640.jpgStartnummerutdeling for de resterende 5 løp i årets karusell blir i kiosken på Fana Stadion, under garderobene. Utdeling fra kl 17.00 på løpsdagen. Vær tidlig ute. 

Husk, melder du deg på enkeltløp, SKAL du hente nytt startnummer hver gang.


Necon-vinterkarusellen-u-bakgrunn-640.jpg
Meld deg på vinterkarusellen, klikk på logo. Meld deg på de resterende 5 løpene for kr 600.- 

vk3-aas-sæterlid.jpg
Disse to smilende og spreke kvinner, søstrene Ina Aas og Linda Sæterlid, har til sammen løpt 60 km så langt i karusellen. Totalt har 195 kvinner og 284 menn løpt alle tre løpene så langt

Statistikk etter 3. løpet.

start.jpgStart og mål blir på Fana Stadion

NVK15-5.jpg
Erik Hanøy er på plass igjen fra løp 2 og blir karusellens faste speaker i de resterende løpene. Her i intervju med administrerende direktør i NECON Lars Børve. NECON fortsetter som karusellens hovedsponsor. Klikk på bildet for intervjuet 

Vinterkarusellen sin navne- og hovedsponsor er NECON AS. NECON er et ingeniør og konsulentfirma som tilbyr kompetanse til kunder innen olje og gass, bygg og anlegg og annen landbasert industri. NECON leverer et bredt spekter av ingeniørtjenester innen de fleste disipliner i tillegg til prosjektadministrative funksjoner.

I høst har de vunnet flere nye rammeavtaler blant annet med Jernbaneverket, Statnett og Oslo Sporveier

Markedsavdelingen i NECON tilføyer følgende:
Da er vi klare for årets NECON Vinterkarusell i Bergen! Etter en tørr og fin høst, med gode treningsforhold for de som liker å løpe, gjør vi oss klar til ny dyst!

Vi i NECON er veldig glade for å samarbeide med en så profesjonell klubb som Gneist. Her er det mange ildsjeler og frivillige som brenner for klubben og som tilrettelegger for at arrangementet blir en suksess hver gang.Vi håper at årets NECON Vinterkarusell (5/10 km) vil engasjere mosjonister i alle aldre, at barn, foreldre og besteforeldre kan møtes og ha det gøy sammen.

Vi håper også at dette arrangementet er det som skal til for at flere utfordrer seg selv, tar på seg joggeskoene og møter vintermørket med ny energi og pågangsmot. Lykke til alle sammen!



IMG_2124-p-640.jpg
Den gamle grusbanen benyttes fortsatt til parkering.

tunell.jpg
I likhet med Sommerkarusellen løpes det gjennom tunellen under Grimseidvegen både ut og inn på Stadion

vk3-Rema1000.jpg
Kari Mette Strand Kolaas med favnen full etter det 3. løpet. REMA 1000 sponset både Taffelvann og Kjeldsberg kaffe. I tillegg ble det også gavekort på kr 200.- trukket på startnummer.

vk3-kondis.jpg
Som vanlig er Kondis.no til stede med reportasjer og bilder. Her tøyer Nina Follesøy ut etter dagen 5km på 33.16

Kondisreportasjer tidligere løp

Kondisreportasje løp 1 2.november 2015 : Rekordmange løp Vinterkarusellen i Bergen
Kondisreportasje løp 2 23.november  :   Vinterkarusell med puljestart og løpsglede
Kondisreportasje løp 3, 14.desember : Førjulsstemning i Necon Vinterkarusell



VK på FB 640.jpg  nvkweb3-640.jpg
NECON Vinterkarusell på facebook, klikk på logo.      NECON Vinterkarusell hjemmeside, klikk på logo

Datoer 2015:
Følgende mandager: 2. november  – 23. november – 14. desember (adventløpet)

Datoer 2016:
Følgende mandager: 11. januar – 1. februar – 22. februar – 14. mars – 4. april

Starttidspunkt:
10 km: kl. 19.00
  5 km: kl. 19.05

Du velger ikke distanse du skal løpe ved påmelding. Ved å stille seg i rett startpulje løpsdagen ordner systemet dette automatisk. Er du påmeldt hele karusellen, må du ta vare på startnummeret. Det skal benyttes gjennom hele karusellen.

Melder du deg på enkeltløp, må du hente nytt startnummer for hver gang.

Meld deg på alle løp  1. september – 30. september
Voksen:    kr 600 + event. lisens kr 50,-
Barn (under 15 år):    kr 200.- + evnt. lisens kr 30.-

Meld deg på alle løp  etter 1. oktober
Voksen:    kr 700 + event. lisens kr 50,-
Barn (under 15 år) :    kr 250.- + evnt. lisens kr 40.-

Påmelding enkeltløp (starter 1. oktober) 
Voksen kr 150 + event. lisens kr 30,-
Barn (under 15 år): kr 50.-  (ingen lisens.)

Barn under 13 år er forsikret gjennom Idrettsforbundet og betaler ikke lisens.