Den 125 km lange tredjeetappen i Ladies Tour of Norway startet i Moss og målgang på Fredriksten Festning i Halden etter en lang og seig motbakke som avslutning. Med to massevelt på dagens etappe, ble det mye dramatikk underveis. Det ble også et spennende oppgjør om etappeseieren, men til slutt klarte nederlandske Marianne Vos å spurtslått amerikanske Coryn Rivera opp den bratte bakken mot festningen. Vinntertiden ble 3.24.20, med Rivera 4 sekunder bak.  Dette er også lederne sammenlagt når 3 av 4 etapper er unnagjort. Vos leder med 19 sekunder på Rivera. 

Beste norske rytter på 3. etappen ble Vita Heine på 10. plass, 17 sekunder bak vinneren, tett fulgt av Stine Borgli på 11. plass. Hjemmehåpet Emilie Moberg, ble hindret av det siste masseveltet i innkjøringen til Halden og kom derfor aldri med i kampen om etappeseieren. Men Moberg beholder likevel den grønne spurttrøya før morgendagens siste etappe. 

For i morgen, søndag, går den fjerde og siste etappen i årets utgave av Ladies tour of Norway. Denne er 154 km lang og har start på Svinesundsbrua, som ligger på grensa mellom Norge og Sverige, og målgang i Halden sentrum. 

Reportasje fra 4. etappe og sammenlagt i årets Ladies Tour of Norway

Se streaming av etappen her. 

SE BILDER I BILDEKARUSELLEN ØVERST PÅ SIDEN

Arrangementets hjemmeside